Ministerul Mediului va organiza o dezbatere publica pe tema gazelor de sist

Ministerul Mediului va organiza in curand o dezbatere publica pentru a face clarificari in legatura cu exploatarea gazelor de sist. “Vom organiza in urmatoarele saptamani o dezbatere publica pentru a explica intr-un mod cat se poate de transparent care sunt beneficiile unei asemenea investitii si pentru a face clar anumite precizari din punctul de vedere al mediului. Exista etape distincte in cadrul acestui proces – cea de explorare, de cautare, si cea de exploatare – de extragere”, a declarat joi, la Murighiol, Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, potrivit Agerpres.

Ministrul a adaugat ca pentru prima etapa a procesului de exploatare nu este nevoie de o evaluare a impactului de mediu. “Pentru faza de explorare nu este nevoie de nici un fel de studiu, pentru ca in Romania explorarea se face de 150 de ani, tehnologia aferenta fiind cea legata de explorarea gazelor conventionale”, a conchis ministrul Rovana Plumb.

Ministerul Mediului a dat avize unor companii straine pentru explorarea gazelor de sist in regiunea Dobrogea, a anuntat luni, la Constanta, Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, care a adaugat ca prima etapa a procesului de exploatare a gazelor de sist poate dura cinci ani.

3gaz-sist

“Ca sa ajungem la exploatare trebuie sa vedem daca avem aceasta resursa si unde o avem. Da, am dat avize pentru Dobrogea, pentru ca nu exista niciun fel de risc. (…) Se trateaza cu foarte mare seriozitate, este clar ca privind explorarea, tehnologia utilizata, nu exista riscuri in ce priveste mediul, niciun fel de transfer in ceea ce priveste calitatea apei potabile, respectiv infestarea panzei freatice, pentru ca nu se utilizeaza tehnica de fracturare hidraulica. Probabil ca trebuia sa se explice mai de mult acest lucru. Daca s-ar fi explicat, probabil ca si modul in care era receptionata aceasta investitie era altfel facuta. Dar avem nevoie de aceste explorari”, a declarat la Constanta, pe data de 29 aprilie, ministrul Rovana Plumb.

Ministrul Mediului a participat, joi, in judetul Tulcea, la o actiune de igienizare a unei zone strict protejate din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.

Sursa: hotnews

GAZUL DE SIST SCHEMA EXTRACTIE SI POLUARE PANZA FREATICA

Despre autor
Absolvent al Facultatii de Geografie (UB) - specializarea Stiinta Mediului și al masterului "Evaluarea Integrată a Stării Mediului".
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2023 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress