EarthSpark – programul ce promite să combată “sărăcia” energetică

EarthSpark International este o organizație non-profit ce are drept misiune racordarea zonelor lipsite de energie electrică la energie sustenabilă și prietenoasă cu mediul. Organizația se află în parteneriate cu alte organizații și antreprenori  pentru a oferi energie și tehnologie în mod eficient diferitelor zone ce necesită acest lucru.

Deviza EarthSpark: “Energy is essential for development. Sustainable energy is essential for sustainable development.”

Earth Spark dorește să ofere energie ieftină caselor și afacerilor locale din orașele mici cu ajutorul micro-gridurilor hibride solar-diesel. Un bun exemplu îl reprezintă orășelul Les Anglais din Haiti.

harta

Proiectul cu micro-griduri se derulează încă din noiembrie 2012, unde avea 14 case, pentru ca în momentul actual să depășească 52.

614633781_orig

 

Se estimează că pe la jumătatea acestui an, peste 400 de clienți vor folosi această sursă benefică de energie. Trebuie știut faptul că în Haiti aproximativ 75% din populație nu are acces la energie, fermierii cheltuiesc mai mult pe tehnologie și facilități diesel, iar eficiența și profitul sunt astfel mai mici.

tumblr_mrl1pkewH31sxgz5po1_1280

Sistemul inovativ pre-pay de contoare inteligente asigură eficiență energetică maximă și costuri mici.

Les Anglais este privit în momentul de față drept un model de afaceri atractiv pentru investitorii ce doresc acest tip fiabil de energie.

Referințe:

National Geographic, Microgrid news, EarthSpark.

Despre autor
Masteranda anul II la Universitatea din București.
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2023 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress