Săptămâna “Școala Altfel”- Eco style :)

Dupa cum multi dintre voi probabil stiti, saptamana 2-6 aprilie a fost, pentru copii (de la prescolari la liceeni) o saptamana dedicata unei Altfel de Scoli. Mai precis, cadrele didactice au fost obligate, prin lege, sa vina cu idei de activitati noi, astfel incat orele sa decurga altfel decat de obicei. Printre activitatile “altfel” s-au numarat vizite la muzee, jocuri in natura sau in sala de clasa, activitati cu voluntari din diferite domenii etc.

De fapt si de drept, scoala ar trebui sa fie intotdeauna Altfel: interesanta, aproape de realitate, atractiva, centrata pe nevoile si dorintele celor care invata. Dar mai este mult pana departe…

Scoala a fost Altfel si cu ajutorul catorva geografi entuziasti din Bucuresti (printre care d-na profesoara Valentina Manoiu si alti membri si colaboratori Greenly – Alex Filip, Razvan Spiridon, Gabriela Morosanu si Ioana Stoicescu- dar si membri ai Asociatiei Studentilor Geografi ai Universitatii din Bucuresti). Acestia au contribuit la realizarea unor lectii jucause, colorate cu cantece, rasete si capace de PET. Adevarate demonstratii de comportament eco.

De exemplu, impreuna cu copiii de la Gradinita Licurici, voluntarii au confectionat jucarii muzicale. Au folosit recipiente uzate (pahare de iaurt, cutii de CD-uri si alte ambalaje de acest gen), pe care le-au umplut cu boabe de fasole sau coji de fistic. Ulterior, le-au decorat dupa voia inimii, refolosind, desigur, alte materiale (pagini de reviste, resturi de hartie pentru impachetat cadouri sau glasata).

La Scoala nr. 161 din Bucuresti, copiii au fost ‘designeri Eco’. L-au imbracat pe Domnul cu Chip de Nerecunoscut de pe coala A4 in haine decupate din reviste vechi si l-au ajutat sa-si recapete identitatea. De asemenea, au confectionat Jocul Memoriei din capace de PET si ciorne, precum si Robotei colorati, care mai de care, tot din capace de PET.

La Scoala nr. 30 din Capitală, elevii clasei I au continuat ‘fabricarea’ Armatei Eco de Robotei Capaciosi (de fapt, atat robotei, cat si robotele). Au aflat astfel ca deseurile se pot transforma, cu putina creativitate, in produse amuzante, care pot fi utilizate mai departe in predarea unor lectii Altfel.

Urmatoarele fotografii certifica bucuria pe care au simtit-o copiii si voluntarii deopotriva, lucrand impreuna intr-un astfel de proiect.

Despre autor
Doctorand la Universitatea din București, Facultatea de Geografie, anul III
1 comment on this postScrie-l pe al tau!
  1. Copiii gradinitei nr. 8″Licurici” au fost foarte incantati de aceasta colaborare cu voluntarii.
    Multumesc colegei mele Annemarie pentru initiativa si pentru profesionalismul sau.
    Este un cadru didactic desavarsit si cu multa dragoste pentru copii.

2 total pingbacks la acest articol
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress