VIER PFOTEN și PRIMĂRIA ORAȘULUI SOFIA au inaugurat oficial o clinică pentru animalele străzii

Primaria Sofiei a încredințat Vier Pfoten un spațiu pentru desfășurarea activităților menite să țină sub control populația de câini fără stăpân.

Opening SAC Clinic Sofia 2013Bulgaria și Primaria Sofiei au inaugurat prima clinică veterinară pentru tratamentul și sterilizarea animalelor străzii. Situată în cartierul rezidențial Bankya, din Sofia, clinica a fost pusă la punct prin eforturile comune ale municipalității și organizației pentru protecția animalelor. Clinica a fost inaugurată oficial pe 4 octombrie, de Ziua Internațională a Animalelor, de către primarul Sofiei, Iordanka Fandakova, de Avocatului Poporului din Bulgaria, Konstantin Pencev, și de președintele și fondatorul Vier Pfoten, Heli Dungler.

SAC Clinic Sofia 2013Clinica are o suprafață totală de 200 de metri pătrați și două etaje, cu recepție, sală de consultații, sală de operații, precum și rezerve de recuperare pentru animalele operate. Anul trecut, clădirea a fost încredințată gratuit de primărie, pentru ca Vier Pfoten să o folosească pe o perioadă de 10 ani. Primăria Sofiei a renovat clădirea, iar Vier Pfoten a furnizat echipamentul medical și personalul medical – 5 medici veterinari, 2 angajați ai clinicii și 3 prinzători.

Sapareva Banya 2011În discursul de inaugurare, Heli Dungler a subliniat cât este de important ca autoritățile să implementeze o soluție pe termen lung și acceptată de către toată lumea pentru rezolvarea situației câinilor fără stăpân: „Acest proiect este un exemplu de cooperare de succes între autoritățile locale și sectorul non-guvernamental. Suntem foarte bucuroși că există autorități cu o abordare modernă față de animalele fără stăpân, care susțin programele de sterilizare și de conștientizare în locul campaniilor de ucidere în masă”.

Primarul Sofiei, Iordanka Fandakova, a declarat la rândul ei: „Câinii străzii sunt una dintre cele mai fierbinți probleme ale orașului. Sunt foarte mulțumită că am făcut echipă cu o echipă competentă ca Vier Pfoten. Fără eforturi comune nu există soluție, tocmai de aceea vom continua să ne bazăm pe Vier Pfoten”.

SAC Clinic Sofia 2013Din luna august, când clinica a intrat în funcțiune, echipa Vier Pfoten a tratat și sterilizat mai bine de 500 de animale. Principalul obiectiv ale echipei este de a steriliza cel puțin 1.200 de câini și pisici pe an.

SAC Clinic Sofia 2013Vier Pfoten derulează proiecte de sterilizare a animalelor fără stăpân în Bulgaria din 2008. De atunci, organizația a sterilizat peste 10.000 de animale pe întreg teritoriul țării. „Munca noastră are deja rezultate și suntem încrezători că, în circa doi ani, problema câinilor fără stăpân va deveni istorie”, spun reprezentanții Vier Pfoten Bulgaria. În prezent, Vier Pfoten și Primăria Sofiei derulează un nou proiect privind recensământul cânilor fără stăpân de pe teritoriul orașului. Experții locali apreciază că, din 2011, cand în Sofia existau 9.300 de caini, numărul lor s-a redus cu 1000 până la 2000.

Despre autor
Absolventa a specializarii Stiinta Mediului si a masterului Evaluarea Integrata a Starii Mediului din cadrul Facultatii de Geografie (UB).
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2023 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress