Când consumaţi alimente produse local, ajutaţi ţăranii care cultivă sau cresc specii indigene şi limitaţi poluarea datorată transportului: acest lucru este bun pentru economia locală şi pentru biodiversitate!
Dar refuzaţi felurile de mâncare din specii pe cale de dispariţie (biftec de broască ţestoasă, sushi din ton roşu, castraveţi de mare, carne de vânat) sau a căror producţie are un impact negativ asupra biodiversităţii locale (pescuit sau vânătoare fără a se respecta dimensiunile minime sau cotele, cultura având nevoie de defrişarea unei zonei importante…).
Nu mai acceptaţi remediile tradiţionale şi produsele cosmetice pe bază de corn de rinocer, din colţ de elefant, din os şi organe de tigru, de mosc de cerb cu colţi….
Pentru a vizualiza lista cu specii pe cale de dispariţie, vizitaţi: www.cites.org; www.iucnredlist.org.
Sursa informații: 52 de sfaturi pentru biodiversitate – Comisia Europeană/Direcția Generală pentru Mediu
Surse foto: https://www.facebook.com/pages/Eat-Local-Food-LLC/169994258963?hc_location=timeline
https://thriftyandgreen.com/content/sustainable-food-5-reasons-eat-local
https://www.facebook.com/pages/Angels-for-Animals/541834265831634
http://www.behance.net/gallery/STOP-RHINO-POACHING/7498633
Sursa video: http://www.youtube.com/watch?v=SlzrD9eWFZE