Creată ca reacţie la dezvoltarea reţelelor de fast-food şi a alimentelor nesănătoase, asociaţia Slow Food a făcut dovada că dezvoltarea gustului şi a curiozităţii consumatorilor în materie de alimentaţie are ca o consecinţă remarcabilă dirijarea acestora către protejarea biodiversităţii.
Cum? Este foarte uşor. Aţi mâncat deja o supă de păstârnac sau chipsuri de napi? Dacă le mâncaţi, veţi contribui la salvarea speciilor ameninţate (precum sturionul).
Pentru a afla mai multe detalii despre această asociaţie ecogastronomică, acţiunile sale şi fundaţia Slow Food pentru biodiversitate, consultaţi: www.slowfood.com. [un articol interesant (zic eu) despre acelaşi subiect puteţi citi aici!]
Sursa informații: 52 de sfaturi pentru biodiversitate – Comisia Europeană/Direcția Generală pentru Mediu
Surse foto: https://www.facebook.com/slowfoodinternational/photos_stream; autoarea articolului.