Noiembrie, luna în care împădurim România!

Sâmbătă 3 noiembrie, Ministerul Mediului şi Pădurilor a dat startul unei ample acțiuni de împădurire, campania ”Împădurim România!” reprezentând probabil cea mai mare acțiune de acest fel din țara noastră. La nivel național, vor fi plantați în această lună peste 26 de milioane de puieți, în 18 județe și în Capitală, pe o suprafață de 2590 de hectare!

În București, caravana plantărilor a ajuns pe 4 noiembrie, parcul Universității Politehnica fiind beneficiarul unor puieți, dar și a prezenței ministrului mediului Rovana Plumb și a primarului capitalei, Sorin Oprescu.

Și dacă tot vorbim de plantări, ”plămânul verde” al Bucureștiului a mai avut parte de o acțiune de regenerare, cu o zi înainte Primăria Sectorului 6 organizând cea de-a treia ediție a campaniei ”Copacul Meu”. Parteneri ai acestui eveniment au fost  Asociaţia Young Initiative, Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti şi Raiffeisen Bank România.

La plantare au fost prezenți și voluntarii asociației montane ”Pathos”, împreună cu numeroșii cercetași ai Centrului Local ”Pia Brătianu” din București (100 de copaci fiind etichetați cu sigla Centenarului Cercetășiei în România 2013).

În urma acțiunii, sectorul 6 a înverzit cu peste 500 de arbori, arbuşti şi pomi fructiferi! În Drumul Cooperativei au fost plantați 350 arbori şi pomi fructiferi, în Parcul Constantin Brâncuși 50 de pomi fructiferi, în Parcul Giuleşti 50 de pomi fructiferi şi arbuşti – Hibyscus împletit, iasomie, spirea, iar în Parcul 9 Mai 50 de arbori.

Toți voluntarii au primit panseluțe, diplome de participare, insigne și au fost serviți cu diferite tipuri de prăjituri.

Așadar, fie în mod organizat, fie în cadrul unor acțiuni personale, luna aceasta putem cu toții să ajutăm la împădurirea țării!

„Pădurile sunt una dintre mândriile României, iar în ultimii ani am fost martorii dispariţiei lor treptate, pradă tăierilor ilegale, adesea cu complicitatea autorităţilor. Prin acest fenomen, nu numai ca România a pierdut din puterea plămânului său verde, dar au fost posibile şi catastrofele ce au lovit atâtea comunităţi: seceta, inundaţiile, alunecările de teren sunt şi efecte ale distrugerii zonelor împădurite. Acest guvern are voinţa şi determinarea de a salva pădurile ţarii si de a le reface pe cele pierdute. Împădurim România şi, în toată luna noiembrie, vom planta în total 26 de milioane de puieţi, începând cu zonele cele mai vulnerabile din toate judeţele ţării. Sunt bineveniţi alături de noi toţi voluntarii care doresc să plantăm împreună pentru viitor!” (Rovana Plumb)

Articol realizat de Alexandru-Codruț Miroiu

(Student în anul al III-lea, Facultatea de Geografie, Universitatea din Bucureşti, specializarea Geografia Mediului şi om care trăieşte o viaţă “eco” - http://greenalex.posterous.com/)

Despre autor
Acest user este dedicat tuturor colaboratorilor Greenly! Studenti, masteranzi, doctoranzi sau pur si simplu oameni din intreaga tara, din intreaga lume care impart aceeasi pasiune, ecologia. Si isi doresc sa-si imparteasca ideile prin intermediul revistei Greenly. Le multumim din toata inima!
1 comment on this postScrie-l pe al tau!
  1. Ma bucur foarte mult ca a participat si domnul primar la aceasta actiune.Isi da interesul pentru o capitala mai verde:)

Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress