În avion, cu animăluţul meu!

A venit ziua plecării, dintr-un anume motiv, personal sau profesional. Emoţii, bucurie, entuziasm, dar şi…îngrijorare!…Ce veţi faceţi cu „micuţul” şi iubitul patruped de acasă? Vecina este ocupată şi nu poate să aibă grijă de el, sora este plecată din oraş, tata nu-l suportă…Vă hotărâţi să-l luaţi şi pe el în călătorie!

Vă rog, însă, nu plecaţi fără să citiţi cele 10 sfaturi pentru transportul aerian al animalelor de companie, precizate de organizaţia Vier Pfoten!!

Aşadar, iată-le!

OLYMPUS DIGITAL CAMERACele 10 sfaturi de la VIER PFOTEN:

  1. Pentru a vă asigura că starea de sănătate a animalului permite zborul, e recomandată o vizită la veterinar înainte de achiziţionarea biletului şi înainte de zbor.
  2. Asiguraţi-vă că animalul dumneavoastră călătoreşte cu acelaşi zbor în care sunteţi şi dumneavoastră (nu cred că v-ar încânta să ştiţi că năzdrăvanul de Frou-Frou se plimbă pe străzile Romei, căutându-şi o potenţială iubită cu urechiuşe lungi şi mătăsoase, în timp ce dumneavoastră vă stăpâniţi cu greu nervii la o conferinţă din Londra, fiindcă gândurile vă sunt duse la nebunaticul de căţeluş) şi întrebaţi linia aeriană dacă puteţi vedea cum este încărcată cuşca în avion.
  3. Timpul de călătorie trebuie să fie cât mai mic posibil (de exemplu, nu e cea mai bună idee să plecaţi cu pufosul dumneavoastră motan din România spre Canada! Sora mea a înţeles acest lucru, aşa că în iulie 2010, pentru 3 săptămâni am fost mămica lui Gulie, un motan tare filfizon şi cusurgiu…dar m-am descurcat!). Utilizaţi zboruri directe pentru a evita problemele la transferul cuştii dintr-un zbor într-altul.
  4. Microciparea este obligatorie pentru câini şi pisici. De asemenea, animalul trebuie să aibă un paşaport european, care include o certificare a vaccinării împotriva rabiei. În afară de acestea, zgarda şi cuşca ar trebui să conţină informaţii de identificare, cum ar fi adresa unde locuieşte şi numărul dumneavoastră de telefon, precum şi destinaţia. O altă sugestie pentru o mai bună identificare este să puneţi o fotografie a animalului de companie împreună cu dumneavoastră.
  5. Dacă intenţionaţi să călătoriţi în timpul verii, cele mai recomandate sunt zborurile de dimineaţă sau de seară pentru a vă feri de pericolele caniculei. Zborurile de după-amiază sunt o variantă foarte bună pe timpul iernii, când temperaturile sunt foarte scăzute.
  6. Animalele nu trebuie hrănite cu minim 6 ore înainte de zbor. Li se pot da mici cantităţi de apă. E important ca recipientul de apă din cuşcă să nu fie supraîncărcat deoarece poate curge, cauzând un stres suplimentar animalului. O idee pentru a ţine apa rece mai mult timp este punerea de cuburi de gheaţă în recipient.
  7. Oferiţi-i animalului de companie posibilitatea de a se acomoda cu cuşca de transport cu minim 4 săptămâni înainte de zbor. Astfel se va evita stresul suplimentar al unui mediu nou, în plus faţă de stresul zborului.
  8. Nu-i daţi animalului de companie nicio pastilă de dormit sau sedativă. Acestea pot crea complicaţii.
  9. Când ajungeţi la destinaţie, deschideţi cuşca şi examinaţi animalul de îndată ce sunteţi într-un loc sigur. Dacă există suspiciuni, vizitaţi un veterinar cât mai curând posibil.
  10. Anumite rase de câini şi pisici au probleme în a respira. Rasele care au nările înguste sunt adesea vulnerabile la privarea de oxigen şi la şocul temperaturilor înalte. Dacă animalul dumneavoastră are probleme de respiraţie, reevaluaţi decizia de a-l lua într-o călătorie cu avionul.

În România, animalele de companie pot călători atât în cabina pentru pasageri, cât şi la cală, în funcţie de tipul animalului, greutate, tipul de avion. Înainte de zbor, toate informaţiile despre animalul de companie sunt transmise de agenţia care achiziţionează biletele de avion către compania aeriană, pentru a putea confirma prezenţa animalului în cursă.

Condiţiile pentru transportul cu avionul diferă de la companie aeriana la companie aeriana. Pentru Tarom, condiţiile se pot găsi urmând link-ul: http://www.tarom.ro/informatii-pasageri/despre-calatorie/calatoria-cu-animale-de-companie.html.

Pentru mai multe informaţii referitoare la bunăstarea animalelor, vizitati www.vier-pfoten.ro

Vier Pfoten mulţumeşte pentru informaţiile referitoare la condiţiile pentru România reprezentanţilor vola.ro şi paravion.ro.

Greenly Magazine le mulţumeşte tuturor celor trei surse de informaţii!

Copyright foto: Fotolia Gidran

[mulţumim pentru comunicat dnei Anca Negoescu, Head of Communication, Vier Pfoten]

Vă dorim călătorie plăcută, alături de „blănosul” dumneavoastră!

Despre autor
Conferențiar Dr. la Facultatea de Geografie - Universitatea din Bucuresti
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress