Aşa da! Piatra Neamţ, România

Ionela-Petronela Mihăilă este din Piatra Neamţ (unde a absolvit Liceul de Informatică). În prezent, este studentă în anul III, la Facultatea de Geografie, specializarea Meteorologie-Hidrologie.  Un om deosebit, o studentă foarte bună, pasionată de ceea ce face, “mergând”  de fiecare dată “dincolo” de cerinţele profesorului ! Un model pentru mulţi studenţi…Sunt foarte bucuroasă că s-a înscris în campania-concurs Greenly «Aşa, da ! Aşa, nu !» şi vă prezint alegerea Ionelei, care nu putea să fie decât…frumosul oraş natal! Să urmărim «pledoaria» Ionelei, în cuvinte şi imagini, şi să o «aplaudăm» cu…like-uri !

Aşa da! Piatra Neamţ, România

Haideţi să facem o scurtă vizită în micul oraş, Piatra Neamţ. Sunt sigură că mai departe veţi continua voi călătoria, deoarece veţi rămâne uimiţi de frumuseţile lui naturale şi, nu în ultimul rând, de monumentele sale istorice ce datează pe acest teritoriu de sute de ani!

Până şi pe mine, care m-am născut aici, continuă să mă impresioneze aşezarea oraşului, care este cât se poate de originală, într-o mică depresiune străjuită din aproape toate părţile de culmi muntoase, care mai de care mai abrupte şi mai impunătoare, ce înaintează zvelt până în inima urbei. Şi să nu uit să menţionez că de aici puteţi admira, mai ales în dimineţile senine, vârfurile semeţe ale Masivului Ceahlău, care pur şi simplu vă lasă fără grai…

Dar, pe lângă aportul natural deosebit de generos, Piatra Neamţ are parte şi de o protecţie corespunzătoare a mediului înconjurător. O „aruncătură” de privire asupra imaginilor şi vedeţi numai verde: spaţiile verzi abundă, arborii bogaţi mărginesc fiecare străduţă, trotuarele şi aleile sunt curate şi îngrijite.

În concluzie, îşi merită denumirea de ’’Perla Moldovei’’Aşa da, Piatra Neamţ!

Articol realizat de Ionela-Petronela Mihăilă, studentă în anul III, la Facultatea de Geografie (UB), specializarea Meteorologie-Hidrologie

Despre autor
Conferențiar Dr. la Facultatea de Geografie - Universitatea din Bucuresti
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress