Săptămâna verde la Bruxelles-„ Apa – orice picătură contează”

Pe data de 22 mai a început săptămâna verde la Bruxelles. Cea mai mare conferinţă privind politica de mediu din Europa este consacrată în acest an apei! Aproximativ 3 000 de participanţi  se întâlnesc pentru a discuta aspecte legate de apă. ONG-uri, reprezentanţi guvernamentali şi funcţionari ai UE vor căuta soluţii pentru principalele probleme legate de apă, printre care amintim disponibilitatea apei de bună calitate, în raport cu creşterea rapidă a populaţiei şi schimbările climatice actuale. În cadrul acestui eveniment se vor decerna şi premiile europene pentru mediu, acordate companiilor care îmbină cu succes inovarea, competitivitatea şi performanţa de mediu. De asemenea, tot acum are loc şi cea de-a treia ediţie a Conferinţei europene pe tema apeiProgramul conferinţei poate fi consultat la:  http://waterblueprint2012.eu/programme.

Un studiu recent al Comisiei Europene arată că 7 din 10 europeni sunt de părere că problemele legate de apă reprezintă un motiv serios de îngrijorare.  Poluarea, modificările aduse râurilor şi lacurilor, dezastrele naturale ameninţă eforturile de a se ajunge la o stare bună a apelor europene până în 2015. Săptămâna verde va lua în considerare modul în care acestea ar trebui să evolueze pentru a răspunde mai bine provocărilor viitoare, astfel că noua politică vizează utilizarea durabilă şi echitabilă a apei.

Surse:http://www.greenweek-2012.eu/sessions/16-3rd-eu-water-conference-%E2%80%93-closed-session-invitation-only

http://ec.europa.eu/romania/news/22052012_saptamana_verde_ro.htm.

Despre autor
Licentiata in Stiinta Mediului, in prezent masteranda la Facultatea de Geografie(UB) - specializarea Climatologie-Hidrologie.
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress