Râul de lapte

Localnicii din Dongchuan, districtul Kunming al provinciei Yunnan, au început să numească „râul de lapte” cursul de apă care le traversează regiunea, datorită deversărilor provenite de la exploatările miniere din apropiere. Pentru localnici, apa râului este singura sursă de apă, iar fermierii o folosesc de asemenea pentru irigații. Poluarea reprezintă o problemă majoră pentru China. Smogul din Beijing, surprins în câteva imagini reprezentative, a atras atenția întregii lumi. Poluarea aerului constituie a patra cauză de deces din țară, potrivit unui raport din The New York Times. Dar poluarea apei e o altă problemă. În luna martie, mii de porci morți au fost găsiți plutind morți în râul Shanghai, principala sursă de apă pentru locuitorii orașului cu același nume.

Potrivit Reuters, China va cheltui aproximativ 100 miliarde yuan (16 mld $) în următorii trei ani pentru a rezolva problema poluării din capitala Beijing.

pb-130402-china-pollution-ps2.photoblog900

pb-130402-china-pollution-ps4.photoblog900

pb-130402-china-pollution-ps3.photoblog900

Foto: photoblog.nbcnews.com

Despre autor
Absolvent al Facultatii de Geografie (UB) - specializarea Stiinta Mediului și al masterului "Evaluarea Integrată a Stării Mediului".
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2023 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress