Din nou despre apă…şi memoria ei!

Rezumat: Articolul îndeamnă la vizionarea unui documentar deosebit despre memoria apei şi punctează câteva elemente esenţiale pentru o mai bună înţelegere a conţinutului filmului. Sunt prezentaţi diverşi oameni de ştiinţă cu preocupări în acest domeniu delicat şi controversat: Massaru Emoto, Victor Bakier, Vasili Geschlewski, Johann Grander, Wilhelm Mohorn, Jacques Benveniste, precum şi opiniile celebrei reviste britanice „Nature” cu privire la memoria apei. Link-uri film: YouTube (engleza, fără subtitrare) http://www.youtube.com/watch?v=GXxaNazs6ls și Vimeo (germana, cu titrare în romana) http://vimeo.com/39402764

_____________________________________________________________________________________________________________________

Motto:

”There are times when I sit

Awash with the heat of the day

Nothing stirs in my head

But the scent of a flower

In some distant meadow

 

And there are times when I sit

And in some secret way

I breathe in a molecule of someone’s breath

Long since gone

And my head sparks with their memories

In vapor and water.” (The Memory of Water by Bobby Stevenson)

_____________________________________________________________________________________________________________________

Ştiu, a venit primăvara, iar natura merita toată atenţia noastră! Eu, însă, vă invit la un film documentar! Ca de obicei, la unul care merită a fi vizionat!

Înainte de a da drumul la „motoare”, aş vrea să punctez câteva aspecte importante. Unele din ele sunt detaliate în documentar, altele vă vor ajuta să înţelegeţi mai bine ceea ce veţi viziona.

1. Are apa memorie?

DA! Apa are memorie! Şi poartă informaţie! Orice substanţă are memorie! Orice obiect care ne înconjoară are memorie şi este purtător de informaţie! Metalul are memorie, plasticul are memorie…ele memorează formele care le-au fost imprimate. Memoria materiei este, de fapt, structura ei moleculară, starea ei de agregare…

Există o memorie văzută  – forma obiectului, dar şi una nevăzută – vibraţia energetică a obiectului!

Memoria apei, căci de la ea am plecat, este capacitatea moleculelor de apă de a înmagazina informaţii privind structura fizico-chimică şi energetică a lucrurilor cu care vine în contact, chiar şi după îndepărtarea acestora din structura ei! Şi nu este vorba doar de lucruri: apa memorează toată calea pe care o străbate –> energia transmisă de rugina ţevilor, proprietăţile straturilor de pământ prin care trece, orice stare sau eveniment la care asistă! Deci, apa înregistrează orice influenţă exterioară şi stochează informaţii.

Majoritatea laboratoarelor moderne realizează doar analiza chimică a apei. Aceasta nu ne arată, însă, care este cea mai bună apă! Când vom vedea analize curente de structură a apei? Să sperăm că în viitorul cel mai apropiat!

Mai mult decât atât, apa îşi poate schimba proprietăţile şi structura, în funcţie de informaţia primită! Cum aşa? Uite aşa: moleculele de apă sunt legate între ele prin legături slabe, de hidrogen, care îi conferă o „ordine” temporară. Aceste legături permit flexibilitatea moleculelor de apă şi, astfel, schimbarea „ordinii” apei şi, implicit, a proprietăţilor ei!

Un exemplu este cel al apelor din Sanctuarele Mariane de la Lourdes, Medjugorie, Fatima, despre care mulţi oameni afirmă că au proprietăţi unice, tămăduitoare. S-a constatat că aceste proprietăţi pot fi transferate în apele obişnuite, prin diluţii succesive! Cercetătorii de la Universitatea din Milano au dovedit prin analize că noile ape şi-au modificat pH-ul, conductibilitatea, potenţialul de oxidare, în urma „primirii” apelor din Sanctuarele Mariane.

2. Massaru Emoto

Despre profesorul Emoto, am scris multe în acest articol. Când spui ‘Massaru Emoto”, spui cristale armonioase vs cristale deformate, 20 de ani de cercetări , 10.000 de fotografii! Dar vă invit să citiţi articolul mai sus menţionat.

3. Viktor Bakier

Este cercetător dar şi om de afaceri din Rusia. A inventat un aparat care îndepărtează poluanţii din apă, inclusiv metalele grele. Aparatul lui se bazează pe sciziune electro-chimică. Detaliile tehnice sunt secrete, desigur, dar putem să vă dezvăluim că aparatul are în structura lui membrane ceramice şi cilindri din titan. În numai 5 ani de zile, Bakier a vândut spitalelor 25.000 de aparate, care activează şi purifică apa! Şi nimeni nu a avut vreo reclamaţie de făcut!

4. Vasili Geschlewski

Lucrează la Institutul Apărării Strategice din Rusia. A dezvoltat nişte machete cu modele geometrice, care au fost realizate conform yantrelor (diagrame geometrice sacre), despre care se crede că atrag energii cosmice şi influenţează structura apei. Introduse în apă, aceste machete conduc la apariţia unui curent electric! Care este sursa? Cosmos? Alchimie?

5. Johann Grander (1930-2012)

Austriac, ale cărui rezultate ştiinţifice nu au putut fi explicate de legile fizicii. [Grander spunea, ironic şi adevărat, că toate legile fizicii sunt doar modele teoretice!] A realizat un aparat ce produce apa revitalizată. Pentru toată activitatea sa, a fost răsplătit cu multe premii, în Austria şi Rusia.

Dispozitivul său de revitalizare a apei a fost utilizat pentru ştranduri, caz în care nu mai este necesară o concentraţie mare de clor pentru purificarea apei, dar şi la brutării, obţinându-se cu aceeaşi cantitate de făină mai mult aluat, prin folosirea apei revitalizate, iar pâinea rămânând proaspătă mai mult timp şi fiind mai bună la gust. Introdus în circuitul de răcire a aerului din cazinouri (instalaţia de climatizare), aparatul de revitalizare a apei a îndepărtat senzaţia de ochi uscaţi şi bolile de gât, de care se plângeau clienţii.

Profesorul rus Vladimir Kondratov arată că în cazul folosirii aparatului de revitalizare a apei, structura acesteia este modificată, ca urmare constituindu-se pachete structurale moleculare, în care energia cosmică se acumulează în cantităţi mai mari.

6. Homeopatia

Se bazează chiar pe memoria apei, pe amprenta lăsată în apă de diverse substanţe active! Este o formă de medicină alternativă, în care pacienţii sunt trataţi cu preparate foarte diluate, cu doze extrem de mici (până la o simplă „amprentă energetică”) din substanţe care pot însănătoşi. În unele situaţii, substanţa respectivă, în doze mari, este chiar nocivă.

În România, homeopatia este recunoscută de Ministerul Sănătăţii şi practicată de medici cu pregătire de specialitate. În Marea Britanie, se consideră că homeopatia se bazează, de fapt, pe efectul placebo, adică s-ar datora „convingerilor” şi activităţii psihologice a pacienţilor, care-şi autoinduc vindecarea.

Dar cum se explică atunci…homeopatia veterinară? Animalele nu cunosc efectul placebo! Peter Knafel, un homeopat veterinar austriac, vindecă de foarte mulţi ani, CU SUCCES, pacienţi „necuvântători”!

Revista britanică ştiinţifică „Nature”, plasată pe locul 1 în lume în domeniul revistelor de ştiinţă, după numărul de citări, contestă homeopatia şi ne sfătuieşte să nu credem în homeopatie! Pentru aceeaşi revistă şi redactorul ei şef, Philip Campbell, memoria apei şi energia cosmică sunt subiecte tabu, interzise! Se aduce următorul argument: NU EXISTĂ SUFICIENTE DOVEZI!! Campbell afirmă chiar în documentarul pe care vă invit să-l vizionaţi că „există reguli despre cum se comportă ştiinţa” (?!) şi că trebuie efectuate „măsurători exacte”. Cum se explică, atunci, vindecările realizate cu ajutorul homeopatiei, la oameni şi animale, efectele apei revitalizate Grander, curentul electric dezvoltat în apă cu ajutorul machetelor lui Geschlewski sau…ceea ce vă voi puncta în continuare (aspecte prezentate pe larg în documentar) ?!

7. Wilhelm Mohorn, Sankt Marein, Neuburg

Ce legătură este între aceste nume? În Sankt Marein (Austria) există o biserică veche de peste 900 de ani, care până nu demult se confrunta cu igrasia şi umezeala ridicată. Părintele stareţ a achiziţionat un aparat care funcţionează cu ajutorul…energiei cosmice (!), spune inventatorul lui, iar igrasia a dispărut, în timp ce umezeala a fost stabilizată la limita dorită.

În Neuburg (Austria), vechea mănăstire, afectată şi ea de umezeală, a fost transformată în vinotecă, umezeala a fost limitată, cu ajutorul aceluiaşi aparat, iar patronul afirmă că în prezent singurul „umed” din acel loc îmbietor este…vinul!

Wilhelm Mohorn este inventatorul aparatului! El a vândut peste 26.000 de aparate, cu o structură aparent simplă (o antenă de recepţie, care preia energia cosmică, un element de polarizare a acestei energii şi un emiţător), neprimind nicio reclamaţie! Toţi clienţii au fost mulţumiţi! Iar rezultatul este cât se poate de vizibil şi poate fi măsurat!

8. Jacques Benveniste (1935-2004)

Cine a fost? Cercetător francez, medic imunolog, homeopat. În 1984, a realizat cercetări la celebrele Laboratoare Boiron. În 1988, a ajuns la concluzia că agitarea puternică a unei soluţii apoase care conţine un anticorp poate evoca sau genera un răspuns biologic, chiar dacă anticorpul respectiv a fost diluat până la dispariţie. Altfel spus, apa are capacitatea de a reţine caracterul alergen al unei substanţe cu care a fost pusă în contact, chiar şi după multiple diluţii succesive ale apei, până la puritatea originară! Concluziile lui Benveniste susţineau conceptul de homeopatie. De reţinut că, în 1988, era şeful Departamentului de Imunologie al Institutului Naţional de Sănătate şi Cercetări Medicale din Paris.

Benveniste îşi publică rezultatele experimentelor sale într-un studiu în revista Nature. Aici încep lungile investigaţii (doar v-am precizat opinia revistei Nature despre homeopatie!). Rezultatul? Benveniste îşi pierde subvenţiile guvernamentale pentru cercetările sale, laboratorul şi…îşi distruge cariera academică! Cercetarea sa nu a fost acceptată de Nature!

În 1991, i se decernează premiul Ig Nobel în chimie. Premiile Ig Nobel sunt o parodie a premiilor Nobel, care se acordă pentru studiile ştiinţifice neobişnuite, apărute pentru „a face oamenii să râdă şi apoi să gândească”, spun iniţiatorii lor. Mie, personal, mi se par o ruşine, o jignire… Numele provine din franţuzescul „ignoble”, care înseamnă „ruşinos”…Să vă mai dau două exemple ale unor oameni celebri, ce au primit acest premiu: tot în 1991, Erich von Däniken, UFO-log ce nu mai are nevoie de prezentare, primeşte premiul Ig Noble pentru literatură, mai precis pentru explicaţiile sale privind modul în care extratereştrii au influenţat civilizaţia pământeană; în 1998, Deepak Chopra, medic foarte cunoscut, primeşte premiul Ig Noble în fizică, pentru interpretarea sa unică asupra fizicii cuantice şi legătura acestui domeniu cu viaţa, libertatea, fericirea. Fără comentarii!

Revenind la Benveniste şi studiile sale..ştiţi ce este ciudat, ca o palmă pentru aceşti mulţi „Toma necredinciosul”? Faptul că studiile sale au fost continuate de virusologul Luc Montagnier, colaureat al premiului Nobel pentru descoperirea virusului HIV, de profesorul Massaru Emoto, de Alex Tournier, directorul Institutului de Cercetări în Homeopatie din Londra…

Închei această prezentare cu convingerea că oamenii pasionaţi de ştiinţă nu se vor comporta după „reguli” (în fond, CINE sunt ei, cei care impun asemenea reguli?), că vor avea mereu mintea şi spiritul deschise către nou, că nu-şi vor impune decât „bariera” bunului simţ, a respectului vis-a-vis de tot ce înseamnă viaţă, a onestităţii, a adevărului, faţă de ei şi lumea întreagă.

Acum vă invit să urmăriţi documentarul şi postez două link-uri. Unul este al filmului de pe YouTube, în 4 părţi [inserez link-ul primei părţi (http://www.youtube.com/watch?v=GXxaNazs6ls)..le veţi găsi cu uşurinţă şi pe celelalte!], vorbit în engleză, fără titrare, iar celălalt, de pe Vimeo, este versiunea vorbită în germană şi are titrare în limba română (http://vimeo.com/39402764).

 

Surse foto: http://www.syntropia.de/johann-grander-p-17578.html

http://changingpower.net/free-energy-device-to-be-at-bem-conference/

https://sites.google.com/site/appliedmemwaterresearch/jacques-benveniste (interesantă lectura documentelor!)

http://randomactsstories.blogspot.ro/2012/07/memory-of-water-by-bobby-stevenson.html (sursă foto şi poemul-motto)

Despre autor
Conferențiar Dr. la Facultatea de Geografie - Universitatea din Bucuresti
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress