Provocarea morilor de vânt

Știți la ce mă gândesc adesea când văd o moară de vânt? Că oamenii au avut tendința de a le refuza, pe motiv de poluare vizuală. Vai, vai de noi! Nu știu cum le percepeți voi, dar eu le transform în uriași eroi, solizi și optimiști.

Provocarea morilor de vânt
Ei, bine, în munca lor de a aduce beneficii pe cale verde, morile de vânt mai fac ceva: un micro-climat. Să ne imaginăm pe mare o mulțime de mixere care amestecă aerul cald cu cel rece, aerul se condensează apoi în picături fine, devenind vizibil. Avem apoi o pătură cețoasă ce contrastează cu linia de coastă senină. Dacă ar fi o fermă de astfel de mixere, întinsă pe suprafețe uriașe, în largul mării, oare nu ar putea schimba tiparul vremii? Oare ar putea reduce viteza vântului? Oare nu ar proteja cumva uscatul?

Provocarea morilor de vânt
Eu cred că există șansa de a se dezvolta acest sector energetic încât să se pună problema de astfel de ferme de vânt. Voi ce ziceți? Mixerele de vreme așteaptă să le dăm mai multă responsabilitate. :)

Sursă fotografii: guardian.co.uknoaanews.noaa.govnews.cnet.com

Despre autor
Absolventa a Facultății de Geografie (UB) - specializarea Știința Mediului și a masterului de "Dezvoltare Durabila" - Universitatea Ecologica.
1 comment on this postScrie-l pe al tau!
  1. Buna,
    Mi-a placut articolul tau! Insa ma intreb daca schimbarea vremii este ceva de dorit (presupunand ca eolienele ar avea puterea sa faca o asemenea schimbare). E un risc pe care merita sa-l asumam? Daca schimbarile se vor dovedi negative, cum vom putea remedia problema?

Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress