Padurea Copiilor

Vreau sa va impartasesc ceva in care cred. Ceva care vede departe in viitor, schimbarea in bine a prezentului.  Simt lupta, entuziasmul ei si dedicarea. Vad natura si omul legat de ea direct, caci el a ajutat-o sa prinda radacini. Aud vietatile in noua casa si vantul printre crengi. Imi imaginez copii in padurea lor, in Padurea Copiilor.

Va vorbesc din perspectiva membrului in echipa de organizare si a omului loial miscarilor verzi, a voluntarului pentru natura. Imi place sa fac asta simultan, pentru ca nu ma pot separa – credinta ca iese ceva extraordinar din implicarea mea fizica si emotionala, indiferent de ce parte sunt, este vie.

Asadar, sa va spun de 7 aprilie, cand aceasta minunata padure a luat fiinta, la Poroschia, in judetul Teleorman. 150 de voluntari si persoane publice (ambasadoarea campaniei, Iuliana Tudor – realizatoarea emisiunii “O data-n viata!”, TVR1, Claudiu Bleont, Flavius Buzila – trupa Hara, Gheorghe Turda, Floarea Calota, Marius Rizea, Maria Buza, Catalin Josan) au pus umarul la plantarea primilor 5000 (!) de puieti de stejar, frasin si tei. Locatia a fost plina de veste cu “Padurea Copiilor prinde viata!”, cazmale active si puieti veseli!

Multe suflete optimiste si-au dedicat jumatate de zi scopului Padurii Copiilor. Care este acela?

Campania Padurea Copiilor, parte a proiectului Adopta un copac!, proiect de suflet al asociatiei pentru dezvoltare durabila ViitorPlus, vrea sa sensibilizeze si sa implice oamenii in actiunile necesare pentru plantarea si ingrijirea cate unui puiet de copac pentru fiecare nou-nascut din Romania. Suna maret, asa-i? Dar ceea ce e si mai important este ca e realist! Actiunea de impadurire a inceput! Locatia a fost gasita, proiectul tehnic facut, comunitatea locala implicata, voluntarii au venit pe teren, au plantat, toti s-au mobilizat! Si este asa grozav cand vezi o masa de oameni care muncesc pentru o cauza comuna…

Pentru inceput, Padurea Copiilor isi propune sa stranga 50.000 de euro pentru 50.000 de puieti. De ce 50.000? Deoarece acesta este numarul aproximativ de nou-nascuti intr-un an, in zona de sud a Romaniei, respectiv zona de campie. De ce zona de campie? Pentru ca aici efectele schimbarilor climatice sunt cele mai pronuntate – inundatii, secete, inzapeziri. Padurile sunt mostenirea perfecta pe care sa o lasam copiilor nostri! Vrem sa le fie bine, sa se bucure de aer curat, de protectie, de resurse in mod sustenabil…vrem sa le oferim un exemplu demn.

Strabunicul meu a decis sa foloseasca un mic teren in panta, plantand nuci, pruni si salcami, cu gandul la noi, cand inca nu ne cunostea. Ii sunt recunoscatoare pentru loialitatea lui fata de familie, exprimata prin padure, ACUM. Hai sa ne gandim si noi la VIITORUL copiilor nostri, la PADUREA LOR.

Intre 4 aprilie si 2 iunie, puteti sa sprijiniti Padurea Copiilor printr-un SMS de 2 EURO la 887, numar disponibil in retelele Vodafone, Orange, Cosmote. Nu se percepe TVA. Se percepe doar dorinta voastra de a ajuta. Eu va multumesc tuturor.

Pentru mai multe detalii: www.viitorplus.ro/padureacopiilor

Drepturile de autor pentru fotografii apartin lui Nicolae Filip Adrian. (www.nfa.ro)

Despre autor
Absolventa a Facultății de Geografie (UB) - specializarea Știința Mediului și a masterului de "Dezvoltare Durabila" - Universitatea Ecologica.
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress