Inviere, natura, iubire!

Si se apropie cel mai frumos, important, emotionant moment al primaverii…Momentul in care, cu bucurie imensa in suflet, marturisim tuturor ca Hristos a-nviat ! Si intarim unicitatea clipei de fata, raspunzand celor care ne saluta cu aceasta veste-miracol, ca realitatea este Una: Adevarat a-nviat! Marturisim biruinta vietii, a vietii data de Dumnezeu! Intelegem, undeva in adancul fiintei noastre, ca suntem vesnici, ca sufletul nostru dainuie pentru totdeauna, ca doar bietul nostru trup se degradeaza si se “duce”…

Si recunoastem viata si Il recunoastem pe El in tot ce ne inconjoara…dar poate cel mai puternic in Natura! De aceea o iubim, incercam sa o protejam si sa le reamintim celor care au uitat, ca nu suntem mai presus decat ea, ci suntem doar o parte din ea!

Invierea Domnului coincide si cu invierea Naturii…si cum nimic in lume nu este intamplator, nici aceasta revenire simultana la viata nu este intamplatoare! Fiindca El este in Tot, El este Tot…

Pentru ca de multe ori vorbele personale inseamna desertaciune iar in aceste clipe sentimentele sunt cele importante, va impartasesc o rugaciune frumoasa descoperita acum cateva zile. Fie ca ea sa va ajute atunci cand aveti nevoie! 

« Doamne, ajuta-ma sa nu uit sa vorbesc cu Tine inainte de a ma culca, sa nu uit ca acela poate fi ultimul somn; iar daca am ranit un om, da-mi Tu puterea de a face primul pas, spre a ma impaca. Ia-ma Tu de mana dimineata, iar cand neguri ma-mpresoara, alunga Tu ceata. Ajuta-ma sa nu ma simt singur niciodata si, fie ca am gresit sau am fost lovit, ajuta-ma sa pot veni la Tine, Tu sa ma iei in brate, sa simt mereu ca sunt iubit. Da-mi Tu puterea sa-ntorc bine pentru rau, da-mi tu iubirea necesara, da-mi gandul Tau.

Ajuta-ma sa nu mai stiu de frica, sa am mereu curajul de a merge mai departe.
…In viata mea sunt multe rele: Te rog sa-nlaturi Tu tot ce de Tine ma desparte!
Ajuta-ma nu doar sa vreau sa fiu cu Tine in lumea Ta de vis; ajuta-ma s-aduc aici si-acum un colt de cer, sa-ncerc s-aduc aici si-acum parfum de Paradis!
Tata, ajuta-ma sa pot iubi cum Tu iubesti, sa-mi fie inima iubire fara margini! …Si totul din iubire fa sa fac, iubire pentru Tine …si pentru cel de langa mine. Nu frica, dorinta de rasplata sau de a fi pe plac!… Nici gandul egoist de a-mi cumpara in acest fel un loc in cer!… Doar totul din iubire fa sa fac! »

HRISTOS A-NVIAT !

Surse fotografii :

http://www.agoracrestina.ro/biblioteca/titus-parvulescu-213-relicve-hristice-giulgiul-lui-hristos.html

http://www.crestinortodox.ro/paste/sfintele-pasti/ganduri-duhovnicesti-despre-pasti-71140.html

http://www.etsy.com/listing/93608207/vintage-jesus-christ-print-framed-by-gab

Despre autor
Conferențiar Dr. la Facultatea de Geografie - Universitatea din Bucuresti
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress