Acesta este primul articol cu tema Viata Eco, ce apare in GM. M-am tot gandit ce sa scriu pentru inceput, sa fie ceva interesant, captivant, motivant si alte adjective terminate in ant. Insa mi-am dat seama ca marea greutate venea tocmai din faptul ca aceasta tema este foarte vasta, aici gasindu-si loc cu usurinta articole ce descriu cum ar trebui sa ne comportam ca sa avem o viata eco, pana la cele care povestesc ciclul de viata al unei baterii, de exemplu, cum afecteaza ea mediul si unde putem interveni ca sa afecteze mai putin.
Daca tot nu v-am lamurit, pe scurt, aici ne propunem sa dezbatem probleme legate de etica mediului, modalitati de a trai eco si solutii pentru cei care sustin ca nu putem face nimic ca sa stopam “actul global al erei noastre, prin care se propune marea degradare a Planetei Pamant”. Suna putin cam pompos, nu? Dar cam asa ar suna, proclamata, activitatea pe care o desfasoara majoritatea oamenilor de pe Terra.
Cu toate acestea, nu ne propunem aici sa fim critici la adresa tuturor celor care nu respecta mediul natural si in fond viata insasi – ar fi fost prea usor. Si asa cum spunea un intelept, cel mai bun mod de a aduce o critica cuiva este sa faci ceva mai bun decat a facut acel cineva. Astfel, noi venim cu alternative, solutii, idei inovatoare despre cum am putea trai viata in armonie cu natura, cu mediul inconjurator si, de ce nu, cu noi insine.
Poate una dintre devizele noastre ar suna precum cei trei “R”: Reduce – Reuse – Recycle (in traducere: Redu – Refoloseste – Recicleaza). De aici pornim noi, iar in speranta ca ideile prezentate va vor fi de folos in viata de zi cu zi, pentru imbunatatirea si cresterea calitatii vietii, va invitam sa urmariti saptamanal revista noastra online – sectiunea Viata Eco.
Alina
24/12/2011
Salut Bogdan,
Viata ECO , este viata viitorului, a tinerilor dornici sa salveze planeta. Printre ei ma numar si eu.
LA MULTI ANI SANATOSI, si FRUMOSI !
Succes Bogdan. Mergi tot inainte !
Alina
Bogdan Olariu
27/12/2011
Multumesc Alina! Ma bucur ca esti “eco” la fel ca noi! La Multi Ani si la cat mai multe “realizari eco”!
Ylenia
26/12/2011
Va urmaresc cu mare interes articolele si va felicit.
Faceti o treaba buna, serioasa si instructiva.
Bravo Bogdan !
Bogdan Olariu
27/12/2011
Multumesc! Ma bucur ca ceea ce scriu va poate fi de folos sau macar sa va inspire!
Marcela
28/12/2011
Nu avem dreptul sa distrugem ceea ce nu noi am creat. A intelege natura inseamna a intelege viitorul, dar a face ceva pentru salvarea naturii, atat de amenintata astazi, inseamna a contribui la fericirea omenirii.
Marcela
Oana
01/01/2012
Interesanta introducere, mai ales ca, din pacate, in Romania ecologia este la inceput. Cred insa ca fiecare dintre noi poate incepe undeva; ma uit doar cu cate larghete sunt impartite pungile din plastic, in mai toate magazinele, cu cata risipa se arunca obiecte ( multe perfect funcionabile ), iar sacii de gunoaie – toti din plastic…De altfel se poate incepe oriunde si oricand, ne lipseste nu numai rutina, dar mai ales bunavointa.
Felicitari si pentru acest articol, Bogdan!
Bogdan Olariu
02/01/2012
Va multumesc frumos pentru mesaj! Intr-adevar, de multa bunavointa ar fi nevoie ca sa se schimbe ceva cu adevarat!
Iulian
07/04/2012
Am infiintat si eu un forum pe aceasta tema vieti sanatoase si eco,
http://forum.viataeco.com/
Dar din pacate am doar talente tehnice, nu sunt asa de priceput cu scrisul, daca doriti a va implicatii v-as fi recunoscator .