În pană de idei pentru Crăciun ? Te ajutăm să alegi cel mai potrivit cadou !

Perioada Sărbătorilor de iarnă: zăpadă, colinde, brazi împodobiţi… şi fuga neîncetată după cadoul perfect. Cu toţii ne dorim să oferim ceva potrivit, frumos şi care să aducă bucurie, însă cadoul ideal nu este întotdeauna uşor de găsit. Din fericire, există diverse posibilităţi pentru a aduce zâmbete celor dragi. Aşadar, dacă eşti atras de tot ce înseamnă mediu sau responsabilitate socială – şi în plus vrei să oferi un dar inedit, iată o listă de posibilităţi inspirate chiar de Moş Crăciun.

  1. Ursuleţul de pluş de la WWF

WWF continuă şi în această iarnă campania Adopta un urs, care are ca scop (pe lângă protejarea habitatului şi menţinerea populaţiilor de urs brun) aducerea de zâmbete pe buzele prietenilor sau copiilor tăi.

Adopta simbolic un urs și o persoană dragă ţie va avea un nou prieten moale și pufos, iar un urs „adevărat” se va bucura de o casă mai sigură, în pădure. Procesul de adopţie este extrem de simplu : completezi datele personale şi adresa (a ta sau a persoanei care va primi cadoul), iar WWF îţi va trimite cât de rapid un pachet care conţine un urs pufos de pluş, un certificat de adopţie, care atestă implicarea în proiect şi un card cu informaţii despre această specie. Preţul minim al pachetului este 90 de RON, iar bucuria de Crăciun este garantat inclusă în preţ.

  1.  Copacul Viitor Plus

Dacă ursuleţii de plus nu îţi sunt pe plac, te poţi oricând îndrepta către… regnul vegetal. Iată ce ne spune Gabriela Ticu, responsabilul pentru Marketing şi Comunicare al Viitor Plus: “Ca în fiecare an, ceea ce propunem noi ca şi cadou este adopţia unui arbore matur (20 euro) şi cumpărarea de produse din atelierul de pânză (sacosele, săculeţi, fete de pernă, şerveţele)”.

Viitor Plus îţi oferă posibilitatea, prin campania Adopta un copac, să contribui la împădurirea terenurilor degradate din România. Aşadar, cei care doresc să facă un cadou altfel, pot opta pentru adopţia unor copăcei, ce vor fi plantaţi şi îngrijiţi timp de 5 ani în Pădurea Copiilor (cea de-a V-a pădure a programului “Adopta un copac!”, în cadrul căruia s-au plantat şi îngrijit, până acum, peste 195.000 de puieţi în unele din cele mai slab împădurite judeţe ale ţării: Călăraşi, Ilfov, Teleorman). Scopul Pădurii Copiilor este de a planta câte un puiet pentru fiecare nou-născut din România. Plantare unui puiet presupune o donaţie de 5 lei. Donaţiile se pot face online, prin transfer bancar sau prin donaţie direct în sediul ViitorPlus (detalii despre metodele de a dona, aici). În urma donaţiilor, ViitorPlus poate personaliza o felicitare electronică pe care să ţi-o trimită ţie sau pe care o pot oferi direct cadou din partea ta prin intermediul unui e-mail. Modelul de felicitare şi mai multe detalii aici.

Şi dacă tot eşti aici, nu uitaţi să cumperi o frumoasă sacoşă de pânză făcută în atelierul social Viitor Plus! Arata grozav sub brad.  Atelierul de pânză pune la dispoziţie produse ce pot fi oferite drept cadou, în această perioadă a anului: sacosele din bumbac, săculeţi şi feţe de pernă. “Atelierul de pânză” este un proiect de protejare a mediului şi de integrare socială şi profesionale a persoanelor aflate în dificultate sau cu dizabilităţi fizice, ce se autosusţine din vânzarea sacoselor. Materialele folosite sunt prietenoase cu mediul: bumbac, iută, ţesătura fiind netratată şi nefinisată, eticheta din hârtie reciclată, vopsea pe bază de apă.

  1. Handmade ? Succes garantat !

Cel mai frumos şi mai bine primit cadou este cel făcut de tine. O bijuterie, o ramă foto, o cutie, o pernă sau un fular – le poţi realiza chiar tu, sporind valoarea cadoului. Materiale poţi găsi în magazinele de bricolaj, în hypermarketuri sau chiar în propria casă. Idei puteţi găsi aici, aici sau poate aici.

Dacă vrei handmade, dar făcut de alţii, îţi recomandăm unul din multele site-uri de bijuterii şi decoraţiuni care se ocupă de acest domeniu. Pe acesta l-am încercat – şi merită! Sau, ca să fii şi mai eco, uită-te aici.

Oricum ar fi şi orice ai alege, nu uita să scoţi din priză beculeţele din brad pe timpul nopţii – Moşul nu trebuie neapărat să le vadă aprinse. Dar pentru detalii şi sfaturi despre cum să protejm mediul chiar şi de Sărbători, citeşte Greenly!

Spor la cumpărături!

Surse info: http://www.viitorplus.ro/Despre-proiect-108, http://www.adoptaunurs.ro/index/main

Surse foto: http://www.alphamom.com/legacy/holiday/green%20christmas%20book.png, www.viitorplus.ro, www.adoptaunurs.ro

Despre autor
Doctor in Geografie si amenajare teritoriala al Universitatii din Lille, pasionata de natura si de calatorii.
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress