Cum trebuie să privim natura țării noastre

Natura ne încântă mereu și ne place să spunem că noi românii avem o Natură frumoasă, încă vie și curată, în mare parte. Dar câți dintre noi știu oare cu adevărat toate frumusețile care se ascund pe teritoriul României? Câți ar ști să le prezinte unui ochi străin de meleagurile românești? Din nou (a se vedea emisiunea regizată de TopGear), străinii ne fac reclamă, poate chiar mai bine decât reușim noi.

Într-un documentar regizat de britanici (scenariu scris de Charlie Ottley și filmat de Alasdair Grant), ne sunt prezentate unele dintre cele mai frumoase locuri din țara noastră. Filmul intitulat Wild Carpathia prezintă în doar 45 de minute locurile sălbatice, dar și cele pitorești, cu specific popular, din țara noastră. În mica incursiune video, sunt urmărite obiective turistice importante din țară, precum pădurile și rezervațiile naturale din Carpați, satele românești din Transilvania, dar și din Țara Moților, cetățile dacice de la Sarmizegetusa Regia și multe alte zone naturale sau rurale, care pot constitui atracții turistice de vârf. Obiectivele sunt prezentate cu dibăcia specifică regizorilor britanici, nelipsind desigur și anumite aspecte ce țin de greutățile și uneori neajunsurile din România.

Vă recomand vizionarea documentarului pentru calitatea filmării (fiind un model de regizare), pentru cunoașterea unor aspecte ce țin de țara noastră, precum și pentru a vă delecta cu imagini frumoase din natura atât de puțin cunoscută,  uneori chiar nouă, românilor …

Foto

Despre autor
Specialist în conservare și protecția mediului
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress