Culori, natura si… viata ECO

Ce este natura? Apa, animalele, plantele? Pentru mine, natura e viata! Ce culoare are natura? Verde? Pentru mine, e multicolora!

Natura e verde doar cand o iubim! In fiecare zi, ne coloram viata diferit: in rosu – cand facem ceva cu pasiune, in albastru – cand vedem totul cu seninatate, in negru – cand ne intristam, in galben – cand inima ne e calda…dar in verde, doar atunci cand facem ceva bun pentru mediul inconjurator.

In functie de faptele noastre si natura isi schimba culoarea. Se usuca, isi pierde din prospetime atunci cand nu mai avem verde in suflet.

Avem o viata culturala, sociala…putem avea si o viata eco! Despre acest lucru va voi vorbi in aceasta rubrica, despre educatia ecologica, despre mici si mari ecologisti, despre poluarea psihologica si multe alte lucruri care sper sa va ajute pentru a avea un stil de viata sanatos.

O viata eco se construieste din interior! Daca nu avem o minte sanatoasa, un suflet sanatos, atunci nici natura nu va fi!

Viata fara natura…nu ar fi viata, caci oriunde ar duce calea omului, tot prin natura trece.

Fiecarui act care ne defineste, ii corespunde o culoare. Atitudinea e verde! Aceasta este puternic influentata de educatie, insa ce legatura exista intre educatie si natura, vom afla in articolul urmator.

Pana atunci, va las cateva sfaturi pentru ca o zi obisnuita sa devina o zi eco:

 1. In fiecare zi deschidem larg fereastra si aerisim camerele. Incepeti ziua altfel: deschideti larg ochii, inima, aerisiti-va mintea si sufletul! Linistiti-va gandurile si concentrati-va asupra lucrurilor care chiar conteaza in ziua respectiva.
 2. Daca aveti o planta in casa, zambiti-i macar o data pe zi. Chiar conteaza! Ne bucuram cand suntem inconjurati de natura, dar si natura se bucura cand oamenii ii acorda importanta.
 3. Cine nu are batrani, sa-si cumpere! Cine nu are planta sau copac, sa-si planteze!
 4. Asa cum noi avem nevoie de aer curat si aerul are nevoie de oameni curati! Iar omul e atat de curat, cate fapte bune face.
 5. Natura ne ofera hrana, frumusete, regasire, liniste, zambete, prieteni necuvantatori. Ganditi-va acum, ce putem face noi pentru natura.

Nu oricine poate fi ecolog, dar fiecare poate fi EcoOM!

Articol realizat de Nicoleta Tane

Despre autor
Acest user este dedicat tuturor colaboratorilor Greenly! Studenti, masteranzi, doctoranzi sau pur si simplu oameni din intreaga tara, din intreaga lume care impart aceeasi pasiune, ecologia. Si isi doresc sa-si imparteasca ideile prin intermediul revistei Greenly. Le multumim din toata inima!
2 comentarii la acest articolScrie-l pe al tau!
 1. E minunat ce ati realizat. Articolele sunt foarte frumoase si scrise de suflete tinere si curate , suflete innobilate, care cu adevarat iubesc natura, isi iubesc tara si vor sa faca ceva bun pentru umanitate , pentru viitorul planetei.
  Sunt mandra ca exista asemenea oameni in ziua de azi si as dori ca foarte multi tineri sa ajunga sa citeasca articolele voastre minunate si eventual sa vi se alature cu ganduri bune si mai ales fapte frumoase.
  Dumnezeu ne-a dat natura ca sa ne bucuram de ea, sa ne icarcam pozitiv cu energia ei magica , deasemenea ,natura ca aliment si medicament.
  SUCCES pe mai departe !
  Marcela

  • Va multumim pentru toate cuvintele frumoase!

Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress