Influența principalelor elemente climatice aspra organismului uman
Omul este o ființă meteosensibilă, reacționând diferit la elementele climatice, în funcție de fondul genetic trebuie să-și conștientizeze meteorosensibilitatea și să-și evalueze potențialul de aclimatizare pentru a putea preveni eventualele situații de risc…
Despre structura si circulatia termohalina din vestul Lacului Aral intre 2009 si 2011. Partea I
Informațiile pe care le veți citi în acest articol reprezinta un sumar al traducerii unui articol științific, apărut in Journal of Marine Systems, nr. 129 (2014) 234-247, ai cărui autori sunt A.S. Izhitskiy,…
Sfatul 40: voi instala un acoperiş verde la mine acasă! [pentru cei care locuiesc „la casă” şi nu într-un apartament, deşi…]
În oraş, un acoperiş vegetal constituie un refugiu suplimentar pentru numeroase insecte şi păsări. Dar nu este nici pe departe singurul avantaj! Acoperişul reţine o bună parte din apele de ploaie. Acesta îmbunătăţeşte…
Atenţionare meteorologică: cod galben
Cred că orice om din lume este interesat de starea vremii. Indiferent că plecăm în vacanţă şi vrem să ştim ce haine ne punem în valiză sau pur şi simplu mergem la serviciu,…
Pledoarie pentru viata pasarilor cu frac
Desi in ultimele doua secole pinguinii au fost siliti sa se retraga in singuratatile Antarcticii si sa urce in latitudine foarte putin de-a lungul tarmurilor africane si sud-americane ale Atlanticului si Pacificului, nu…
Eco-sfaturi pentru acasa…sau cum sa ai o atitudine prietenoasa cu mediul chiar si in dormitor!
Atat in cazul apartamentelor, cat si in cel al caselor, izolarea eficienta a peretilor exteriori (macar pe partea lor interioara) opreste pierderea caldurii iarna si mentine o temperatura medie vara. Tocul ferestrelor vechi,…
Ce stiati sau nu stiati despre aer?!
Materia se regaseste pe Pamant in trei stari: lichida, solida si gazoasa. Aerul reprezinta un amestec gazos, avand astfel proprietatile acestei stari. De aceea, aerul nu are o forma definita sau un volum…