5 sfaturi practice pentru un consum redus de apa
22 martie este Ziua Mondială a Apei, fiind aleasa în 1992 la Conferinţa de la Rio. Element esenţial în existenţa şi bunăstarea vieţii, apa a devenit un centru de interes cu atât mai…
Sfatul 30: cumpăr mobilier pentru grădină, din lemn certificat!
Lemnul are cel puţin două avantaje: Este mai rezistent decât plasticul şi nu este un derivat al ţiţeiului. Achiziţionând mobilier certificat FSC sau PEFC, sunteţi siguri că lemnul din care acesta este fabricat…
Sfatul 22: creez un refugiu natural pentru biodiversitate!
Cum se transformă o grădină – a dumneavoastră, cea de la şcoala copiilor dumneavoastră sau cea din cadrul întreprinderii – într-un refugiu natural pentru biodiversitate? Interziceţi utilizarea pesticidelor şi a îngrăşămintelor chimice. Permiteţi…
Sfatul 9: Găzduiesc fauna locală sub acoperișul meu!
Construiţi sau renovaţi? Luaţi în considerare includerea unui adăpost pentru fauna locală. Informaţi-vă cu privire la spaţiile din casa dvs. care ar putea fi optime pentru cuibare: pe care aţi fi gata să…
Gradinile comunitare: verde si natural in oras!
Aproximativ 70% din populaţia Bucureştiului şi cam jumătate dintre romani locuiesc la bloc, ceea ce înseamnă, pe lângă „vecinul de la 2” cu micile sale probleme şi tabieturi, o adevărată problemă privind lipsa…
The Food Forest sau Pădurea din Grădină
Putem avea o pădure în grădina casei? Știu că sună un pic ciudat, poate chiar o provocare, dar se pare că acesta este un nou trend și comportament eco, durabil, ce mi s-a părut demn…
Vreți o grădină frumoasă? Nu uitați de sol!
Vă doriți o grădină frumoasă și rezistentă? Nu ignorați importanța solului pe care urmează să o amplasați Acesta, alături de alte elemente ale mediului (caracteristici climatice, factori poluanți etc.), poate determina soarta grădinii Dumneavoastră. Un element ce caracterizează solurile – textura acestora – iese în evidenţă…