Sa fie limpede! Calitatea apei în cadrul Complexului Lagunar Razim-Sinoe
Bună ziua dragilor, haideți să descoperim împreună câteva detalii cu privire la starea actuală a calității apei din cadrul Complexului Razim-Sinoe. Dar mai întâi vă voi prezenta principalele aspecte geografice. Geneza Complexului lagunar…
Renaturarea luncii Dunării, beneficii pentru oameni și natură
Astăzi, 12 August 2014, este ziua când WWF-România a demarat încă un proiect de conservare, ce are drept obiectiv renaturarea luncii Dunării, propice pentru dezvoltarea socio-economică a comunităților locale. Un plus pentru natură,…
Care e prețul servirii caviarului cu ocazia sărbătorilor?
Un studiu adus la lumină de asociația WWF ne avertizează care este prețul unui meniu de lux ce conține un ingredient pe cale de dispariție…CAVIARUL… Înainte să ne aruncăm privirea și banii asupra…
“Podul Prieteniei”, şubrezit de timp
Podul care leagă România de Bulgaria, creat în urmă cu aproape 60 de ani şi singurul pe care se poate circula deocamdată peste Dunăre către ţara vecină, îşi arată din plin vârsta. La…
Cartea Oltului – “Statuia unui râu”. Partea a II-a
În cea din urmă parte a cursului său, Oltul își odihnește suflul urmând panta lină a piemontului și câmpiei. ”Orologiu viu și oglindă pururi mișcătoare”, Oltul străpunge împărățiile pietrișurilor și nisipurilor cuaternare…Țara Bârsei…
Dunăre, Dunăre, / Drum fără pulbere / Și fără făgaș, / Inima-mi secaș’!…(Baladă populară)
Ce au în comun oraşele Passau şi Viena? Dar … Olteniţa, Brăila şi Budapesta? Exact, fiecare dintre aceste aşezări umane, de diferită naţionalitate, dimensiune sau grad de popularitate, este “scăldat” de apele unei…