INFINIT-EDU, un site cu Inimă Verde

Pentru site-ul  educațional INFINIT-EDU.ro, clopoțelul a sunat în premieră în acest început de an școlar! Asemeni elevilor de clasă pregătitoare, și-a făcut apariția cu emoție în  peisajul  învățământului românesc (sau mai degrabă am putea spune că a pășit în vârful picioarelor!?).

Ce au în comun Greenly și Infinit-Edu?

-          pasiune pentru natură

-          responsabilitate pentru viitor

-          aprecierea diversității

-          educație de calitate

În școala românească au loc evenimente eco, și nu o educație continuă din acest punct de vedere. Infinit-Edu își propune să schimbe perspectiva, provomând o educație- eco în fiecare zi. Iată câteva cuvinte de la membrul fondator Infinit-Edu:

“Având în spate o echipă de practicieni, site-ul își propune să promoveze  educația de calitate și dragul de a veni la școală. Mai mult decât atât, o Inimă Verde tot timpul anului ar fi cireașa de pe tort! Noi credem că o educație autentic Eco nu se poate face din când în când, atunci când ne aducem aminte, ci tot timpul anului și nu doar de dragul de a da bine cu cine știe ce prilej, ci din adâncul inimii. Iată de ce am gândit (pentru prima dată în demersul educativ de la noi) o planificare integrată a disciplinelor, mergând pe structura evenimentelor importante din Calendarul naturii.

Prin acest proiect îndrăzneț urmărim să dezvoltăm:

  • mintea respectuoasă- pentru că îi punem pe copii să lucreze împreună nu numai în poziția de colegi de clasă, ci și în cea de parteneri cu copii din alte zone ale țării. Împreună vor observa că mediul influențează puternic modul de a trăi al oamenilor de pretutindeni, vor observa că există diferențe dar și asemănări, că suntem cu toții interconectați și că ne confruntăm mai mult sau mai puțin cu aceleași probleme;
  • mintea etică- pentru că de-a lungul derulării proiectului îi vom stimula pe copii să formuleze întrebări iscoditoare și să găsească răspunsuri îndrăznețe;  îi vom pune în situația de a reflecta la consecințele faptelor de azi pe termen lung;
  • mintea disciplinată- pentru că folosim modalități de gândire specifice domeniului științe; practic le arătăm elevilor ce este dincolo de granițele acestei discipline și la ce ne folosește să cunoaștem acest specific;
  • mintea sintetică pentru că în spatele temelor propuse pentru investigație există o mulțime de informații, pe care ei trebuie să le selecteze și să le aranjeze în forme variate, ușor de înțeles de către ceilalți.

Și dacă la sfârșitul proiectului vor fi mulți care vor spune „În inima mea încape toată natura”, înseamnă că n-am transpirat degeaba.

Cu drag, pentru Greenly și pentru cititorii acesteia,

Daniela Stoicescu,

www.infinit-edu.ro

 

Despre autor
Doctorand la Universitatea din București, Facultatea de Geografie, anul III
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2025 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress