Tesla Motors: Mașini electrice la un nou nivel!

Vă mai amintiți de AirPod, mașinuța electrică inventată de către francezi? Dacă aceea este prea cuminte pentru gustul vostru și preferați mașinile puternice, atunci cu siguranță v-ar plăcea o mașină Tesla! Create în SUA, autovehiculele care poartă numele genialului inventator Nikola Tesla (click aici să citiți despre el) îmbină plăcerea condusului cu grija pentru mediu!

Tesla Motors- Model S

Tesla Motors- Model S

Pe scurt, compania Tesla Motors a fost înființată în anul 2003 de către un grup de ingineri din Silicon Valley, hotărâți să demonstreze că pot revoluționa lumea construind mașini electrice performante.

Iată câteva informații concise despre automobilul Tesla, modelul S, desemnat mașina anului 2013 în SUA:

-          Să începem cu performanța: prinde 200 km/h (125 mph), accelerând la 60 mph (aprox. 96 km/h) în 4.4 secunde! Băieți, ce părere aveți? Click aici pentru mai multe specificații.

-         Există trei versiuni, în funcție de puterea bateriei, și anume: de 85 kWh, 60 kWh și 40 kWh. În cazul bateriei de 85 kWh, se poate parcurge o distanță de aprox. 470 km, cu viteza de 88 km/h. Cu bateria de 40 kWh și un stil de condus eficient, vei parcurge o distanță de aprox. 240 km. Cu o viteză medie de 100 km/h, parcurgi cam 300 km.

-         Cum se realizează reîncărcarea bateriei? Simplu, la o priză obișnuită de tip american, de 240 V, printr-un cablu numit Mobile Connector. Cât timp durează o încărcare completă? O noapte. Click aici pentru mai multe informații.

tesla3

Mobile Connector

tesla2

-         Ce are sub capota? Încă un portbagaj!

interior tesla model s

-          Pot pleca cu ea la drum lung? DA! Folosind încărcătorul Tesla Supercharger, mai mult de jumătate din baterie se va încărca în timp ce iei prânzul la o cafenea din drum. Cu o planificare eficientă a opririlor, nu ai probleme! La ora actuală, automobilul Tesla este mașina electrică cu cea mai mare autonomie!

Masina electrica cu cea mai mare autonomie

Masina electrica cu cea mai mare autonomie

-          Prețul? Conform www.automarket.ro, în prezent, un Tesla Model S are un preţ de pornire de 57.400 de dolari, (43.700 de euro). Cel mai ieftin Tesla Model S va costa 49.900 de dolari pe piaţa din Statele Unite ale Americii, prețul incluzând prima de la guvernul american în valoare de 7.500 de dolari, oferită pentru achiziţionarea unui vehicul electric. Este, ce-i drept, un preț piperat, dar pe termen lung, economiile sunt simțitoare!

tesla4

Economii cu masina electrica Tesla

De unde provine energia electrică cu care alimentezi? Contează și acest aspect. Cât timp energia provine de la termocentrale, nu se poate afirma că mașina ta electrică este 100% ECO. Însă Tesla Motors au luat în considerare și acest aspect! Deja au lansat primele stații cu alimentare solară! Extract din 0-100.hotnews.ro (25.09.2012): “Primele sase stații cu panouri solare au fost instalate in California, iar compania spune ca sunt cele mai puternice stații de încărcare pentru mașini electrice construite pana în prezent. Costul unei stații este de circa 250.000 dolari, iar compania vrea sa facă o rețea de 100 de stații în SUA, într-un proiect de 20 – 30 milioane dolari numit Supercharger. Tesla spune ca în a doua parte din 2013, acest tip de stații ecologice la care pot fi încărcate mașini Model S vor fi instalate în Europa și Asia și adaugă ca încărcarea va fi gratuita, marele avantaj fiind ca se elimina grija legata de autonomia redusa a unei mașini electrice.”

Este mai mult decât evident că Tesla Motors au dus conceptul de mașină electrică la un nou nivel, lucru care nu poate decât să ne încânte. Părintele Free Energy, Nikola Tesla, ar fi mândru.

Voi ce părere aveți? V-ar plăcea să conduceți o mașină electrică de acest gen? Aștept să-mi spuneți opiniile voastre.

tesla6

Tesla motors model S

Bibliografie: 

- www.teslamotors.com

- www.automarket.ro

- 0-100.hotnews.ro

- sursă foto: www.teslamotors.com

Despre autor
Doctorand la Universitatea din București, Facultatea de Geografie, anul III
3 comentarii la acest articolScrie-l pe al tau!
 1. Da, mi-ar placea. Dar nu am bani. :) Sunt PRO GREEN and Free Energy. Sunt Pro Spiritualizare, Adevar si Intelepciune. Cred ca astfel, omul educat este mult mai usor de controlat decat prin mistificare. Bineinteles si Elita o sa inteleaga cand se plictiseste de putere si de avere.
  In orice caz, trebuie impus un fel de codex care sa vizeze productia de orice fel.
  Omul nu are nevoie de o diversitate aberanta, are nevoie de un produs bun care sa isi faca datoria.
  La ce duce diversitatea? La comert, fite, impresii, falsitate, personalitati si caractere multe, din care rezulta o dificultate tot mai mare de control a Planetei, in plus nu asta e rostul omului pe Pamant; sa se maimutareasca.
  Poate ca nu ne dam seama, dar multe hobby-uri si placeri, au repercursiuni neplacute in ceea ce priveste omul cat si natura.

  • Natura este plina de diversitate si este creata de Dumnezeu. Ti-ar fi convenit sa existe doar 3 tipuri de mancare, ca se poate trai si asa. Tu propui o lume cenusie.

 2. Foarte frumos articolul dar doresc sa il critic putin. In general baietii nu sunt atenti la detalii, eu vor si nu ii intereseaza cum. Fetele sunt mai atente, se gandesc la consecinte etc. Cu alte cuvinte articolul este bun dar parerea mea este ca trebuia mentionat esentialul: autonomia, faptul ca Model S a obtinut cel mai mare punctaj pe care la obtinut vreodata o masina la testele de siguranta, pret , caii putere. Dar tu ai mentionat foarte multe detalii pe care multi cititori nu doresc sa le afle. Dar in fata lul Google esti tare. Din cauza acestui articol stai pe primele pozitii la diferite cautari. Felicitari. Apropo sunt fan Tesla.

Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress