Copacul digital din Timişoara

 

Este vorba despre primul încărcător solar pentru telefoanele mobile, laptopuri şi tablete din România, situat în Parcul Copiilor din Timişoara. Este numit Strawberry Tree şi pe lângă energia necesară încărcării dispozitivelor oferă şi conexiune la internet.  Acest copac solar nu este singurul din Europa, pe lângă cel din Timişoara mai există 12  asemenea dispozitive răspândite prin Bosnia,  Serbia şi Herţegovina.

Ceea  ce face acest copac unul deosebit este faptul că nu poluează mediul şi funcţionează conform legislaţiei de mediu în vigoare. Echipamentele folosite sunt din carbon cu impact neutru asupra planetei şi au un design eco.

Strawberry-Tree-la-Timisoara-ne-putem-incarca-telefoanele-in-parc-folosind-energia-solara-4

Copacul digital are capacitatea de a alimenta16 dispozitive în acelaşi timp, oferă conexiune la internet 3G şi 4G (raza de acoperire a WIFI-ului este de 10 m), are o autonomie de 14 zile iar anual poate încărca până la 840.000 de dispozitive a câte 10 minute fiecare.

DSC_0053-700x558

Practic, copacul digital reprezită o soluţie viabilă şi sustenabilă. Să nu uităm că Soarele este capabil să ofere energie într-o oră capabilă să acopere necesarul energetic al planetei pe un an de zile dacă este folosită optim! Aşa că de ce să mai folosim combustibilii fosili ce elimină dioxid de carbon în atmosferă pentru necesarul energetic când putem folosi sursa inepuizabilă, adică Soarele?

 

Referinţe:

Refresh.ro

Gândul

Gadget4u

Despre autor
Masteranda anul II la Universitatea din București.
1 comment on this postScrie-l pe al tau!
  1. Un astfel de copăcel există şi în București.. cel din incinta Facultății de Instalații, proiectat de echipa EFdeN. Poate fi ‘vizitat’ oricând :)
    http://efden.org/copacul-fotovoltaic/

Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress