ROBO…PET – micul compactor

Foarte mulți dintre noi avem în bucătărie o sumedenie de aparate electrocasnice, cu diverse funcționalități, mai mult sau mai puțin utile. Lista acestora se lungește, se pare, cu fiecare zi în care mai apare câte o invenție cu scopul de a ne ușura viața. Însă de o deosebită utilitate este și aparatul care compactează PET-uri (sticle din plastic) și poate fi considerat un electrocasnic foarte util în gospodăriile ecologice.

2

Principiul de funcționare al aparatului este unul cât se poate de simplu. Aparatul funcționează ca o presă, acționând asupra sticlei dinspre partea superioară. Totodată, în alcătuirea aparatului intră și o componentă electrică de încălzire, care are ca efect topirea PET-ului. Astfel, sticla de plastic este compactată la cald, întocmai precum un acordeon. Randamentul aparatului este destul de bun, reușind să compacteze o sticlă de 2 litri în 20 de secunde, la un consum de 1000 de wați pe oră. Micul compactor poate presa 10 sticle consecutiv, după care este necesară o pauză pentru răcire. În timpul procesului de compactare nu sunt emanate substanțe toxice.

Este important ca înainte de compactare să înlăturați dopul și eticheta sticlei, acestea urmând a fi reciclate separat. Astfel compactate, sticlele pot fi vândute la un centru de colectare, unde vor fi reciclate, utilizând un proces de spălare și apoi de măcinare, rezultând un produs secundar denumit “fulgi”. Acesta constituie materia primă în industria de mase plastice, ambalaje etc.

4

Compactarea maselor plastice înainte de colectare este foarte utilă, întrucât este redus simțitor volumul ocupat de acestea, astfel putând fi colectată o cantitate mai mare de PET-uri. De asemenea, reduce costurile și timpii necesari transportului efectuat de firmele de colectare, economisind totodată și combustibil.

Produsul poate fi achiziționat de pe internet sau chiar din hipermarketuri la un preț aproximativ de 200 lei.

Mai jos este redat procesul de compactare cu un astfel de aparat.

Compactare PET-uri

Sursa foto: Foto1, Foto2, Foto3

Sursa info

Despre autor
Specialist în conservare și protecția mediului
4 comentarii la acest articolScrie-l pe al tau!
  1. buna ziua ,imi puteti da o adresa mai concret de unde as putea cumpara un compactor peturi?

  2. Buna ziua,
    ma intereseaza produsul. Imi poti recomanda exact de unde se poate achizitiona? multumesc frumos.

  3. buna ziua ,imi puteti da o adresa un numar de telwfom mai concret de unde as putea cumpara un compactor peturi?

  4. Buna seara, ff interesant. De unde se poate cumpara si la ce pret?

Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2023 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress