Harta Reciclării, proiect ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă

Venim cu o veste extraordinară! HARTA RECICLĂRII s-a întors, mai bună și mai proaspătă! Dacă în 2011 doar locuitorii capitalei și ai Ploieștiului se puteau bucura de ea, anul acesta harta s-a extins și pentru Brașov, bineînțeles, cu îmbunătățiri aduse și primelor două orașe.

Ce este Harta Reciclării?

“Harta Reciclării este un instrument util pentru toţi cei care doresc să colecteze selectiv deşeurile reciclabile generate în activităţile casnice, activitatea de la birou sau de recreere. Această hartă reuneşte toate punctele de colectare selectivă din București, Ploiești, Brașov fie că sunt puncte stradale, magazine prevazute cu recipiente speciale de colectare sau centre mari, specializate în colectarea selectivă.”

Unde o găsesc?

Există și varianta tipărită, dar mai bine să economisim hârtie și să mergem online: www.hartareciclarii.ro! Site-ul este atât de ușor de folosit! Conține toate informațiile necesare: compania/firma/magazinul care colectează deșeurile, categoriile de deșeuri colectate, datele de contact, website-ul, programul de lucru, punctele stradale, totul într-un format facil.

Cine a lansat-o și relansat-o?

ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă, cu sprijinul companiei GDF SUEZ Energy România.

Ce evenimente au avut loc?

În ultimele 3 weekenduri ale lunii septembrie 2012 au avut loc evenimente stradale (activități informative și ateliere creative, tombolă cu premii în valoare totală de 3.800 RON, jocuri cu materiale reciclabile în aer liber la cortul de promovare a Hărții Reciclării) în Ploiești, Brașov și București, cu scopul principal de a aduce în atenția publicului importanța reciclării și locurile în care se colectează selectiv diferite tipuri de deșeuri. Un număr grozav, de 10.000 de persoane au participat sau au fost expuse mesajului Hărții Reciclării.  Să crească acest număr și prin intermediul nostru!

Cine susține Harta Reciclării?

Harta Reciclării a atras atenția mai multor persoane publice cunoscute, care au ales să susțină și să promoveze acest proiect minunat și util, precum: Călin Goia – de la Voltaj, Zoli Toth, Nicușor Dan, Valeria van Groningen, Chinezu (Cristian China Birta).

Intrați aici pentru motivare: http://www.youtube.com/watch?v=zy8sZRyxQII.

Și…tan ta na! Greenly.ro devine și ea prietenă susținătoare a Hărții Reciclării!:)

Care este situația reciclării în România?

“România colectează anual doar 1% din deşeurile municipale în vederea reciclării acestora, în condiţiile în care ţinta ţărilor membre ale Uniunii Europene este de a recicla 50% din deşeurile municipale (care să includă cel puțin hârtia, metalul, plasticul și sticla) până în 2020.” :(

Atunci pot să reciclez să ajut la creșterea procentajul acesta extrem de scăzut?

Da!!! Te sfătuim să o faci, drag cititor. START!:)

Pentru mai multe detalii și comunicatul de presă: http://viitorplus.ro/

Despre autor
Absolventa a Facultății de Geografie (UB) - specializarea Știința Mediului și a masterului de "Dezvoltare Durabila" - Universitatea Ecologica.
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2023 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress