Când florile apar, deşeurile dispar!

Este sloganul sub care se va desfășura prima campanie de colectare a deşeurilor de echipamente electrice și electronice, organizată de compania Gremlin în 2013, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4 Bucureşti şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti. Pe 29 și 30 martie, populaţia poate aduce aparatura uzată la unul din cele 5 centre permanente de colectare din sectorul 4: Aleea Niculiţel nr. 6, Str. Târgu Frumos nr. 3, Str. Pridvorului nr. 18, Aleea Covasna nr. 3 Bis şi Şoseaua Berceni nr. 183 B, la Piaţa Apărători.

image002Pentru a recompensa iniţiativa persoanelor ce aleg să se debaraseze în mod responsabil de deşeurile de echipamente electrice şi electronice, organizatorii vor oferi tuturor deponenților câte un ghiveci de flori. Vor fi primi flori și cei care vor solicita preluarea gratuită a deșeurilor de la domiciliu. Astfel, în cazul aparaturii grele sau voluminoase, populația are la dispoziţie numărul de telefon 0757.777.097 pentru a solicita asistența unei echipe Gremlin la domiciliu.

 „Existența centrelor permanente de colectare în Sectorul 4 București, precum și organizarea campaniilor de colectare au condus în timp la conștientizarea populației cu privire la efectele negative pe care păstrarea electricelor şi electronicelor vechi în gospodărie le poate avea. Suntem încrezători că și această nouă campanie va înregistra succesele acțiunilor precedente, conducând la creșterea cantităților de deșeuri reciclate”, au declarat reprezentanţii Gremlin, organizatorii campaniei „Când florile apar, deșeurile dispar!”.

La nivel național, campania se va desfăşura pe 29 și 30 martie şi în localităţile Constanța, Brăila, Lehliu Gară, Mangalia, Medgidia, precum și în alte 12 localități în care funcționează centre de colectare din reţeaua Gremlin.

<Cine este Gremlin? Deşi am mai scris, voi repeta: Gremlin se evidenţiază pentru întreaga arie de expertiză legată de managementul deşeurilor, reprezentând un partener strategic în colectarea, tratarea şi valorificarea unei game largi de deşeuri. Profesioniştii Gremlin sunt primii care au pus în funcţiune o instalaţie automată pentru tratarea DEEE-urilor,  primii care au transformat deşeurile de sticlă în materie primă, primii reciclatori români înregistraţi in EMAS.>

Sursă informaţii: Comunicat de presă primit prin amabilitatea doamnei Ana Elena Stoican – Specialist Relaţii Publice, Gremlin

Despre autor
Conferențiar Dr. la Facultatea de Geografie - Universitatea din Bucuresti
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2023 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress