TOP 10 Locuințe realizate din materiale reciclate (Partea a II a)

LOCUL 5. Locuința din BORCANE

Ioan Milkovisch, un pensionar din Texas, a început să colecționeze cutii de bere de aluminiu. Le-a aplatizat din ”motive atât practice cât și decorative”, spune el pe site-ul său, folosindu-le pentru decorarea casei. Casa este acum acoperită în întregime de  50.000 de cutii.

Desigur, casa Milkovisch nu este singura clădire realizată din acest material reciclat. Cutiile de aluminiu sunt folosite adesea pe post de  ”cărămizi” în realizarea clădirilor.

LOCUL 4. Locuința din SILOZURI

Cine ar fi crezut că silozurile de cereale ar putea deveni atât de luxoase ? Obiective turistice omniprezente în pășunile rurale, silozurile de cereale pot fi achiziționate și mutate pentru a construi case neobișnuite circulare. Unii oameni le folosesc pentru construcțiile rapide, tip upcycled eco-friendly, locuințe ieftine, în timp ce altele sunt folosite pentru locuințe extrem de moderne. Silozurile de cereale chiar au un potențial de locuințe durabile, prefabricate ieftin.

LOCUL 3. Locuința din CONTAINERE PENTRU TRANSPORT

Dacă atunci când îngrămădite pe o barjă, containerele de transport maritim reciclate nu sunt o sursa tocmai propice de inspirație,  pentru arhitectură lucrurile stau diferit: arhitecții au reușit să transforme aceste cutii dreptunghiulare plictisitoare în frumoase case, birouri, apartamente și dormitoare. Ca un Lego gigant de metal, containerele de transport maritim pot fi stivuite în tot felul de configurații , cu o macara  și, bineînțeles, sunt foarte ușor de transportat.

LOCUL 2. Locuința din NAVE

Ambarcațiunile nu sunt doar pentru apă – fapt dovedit de numeroase “case bărci” aparent abandonate pe terenuri, pe care oamenii le folosesc, de fapt, ca o reședință principală. Nave uriașe, cum este cea cunoscută acum sub numele Residence, o navă pe o insulă de pe Lacul Erie, la Put-in-Bay, Ohio.

LOCUL 1. Locuința în AVION

Trăiești o mare plăcere atunci când zbori pe cerul prietenos ! Chiar dacă nu par, avioanele sunt foarte spațioase. Să aruncăm o privire în interiorul casei Boing 727, la Costa Verde, stațiune din Costa Rica, un apartament cu două dormitoare, renovat în anul 1965. Boeing 727 s-a retras din viața agitată, ca parte a flotei din Africa de Sud; avionul salvat servește ca o cazare confortabilă și unică, fiind cocoțat în vârful unui piedestal  pentru a simți din nou senzația unui zbor.

Sursa: http://webecoist.momtastic.com,

Sursa foto: www.houtxdailyphoto.blogspot.com, www.galleristny.com, www.beercanhouse.org

Articol realizat de Ionela Marin

Despre autor
Acest user este dedicat tuturor colaboratorilor Greenly! Studenti, masteranzi, doctoranzi sau pur si simplu oameni din intreaga tara, din intreaga lume care impart aceeasi pasiune, ecologia. Si isi doresc sa-si imparteasca ideile prin intermediul revistei Greenly. Le multumim din toata inima!
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2022 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress