Saint-Gobain Glass a investit în a 3-a facilitate de producție de la Călărași

Saint-Gobain Glass România, liderul pieței locale de sticlă, a inaugurat Joi, 5 septembrie, noua linie de producție a sticlei laminate din cadrul fabricii de la Călărași.

„Această nouă investiție consolidează poziția Saint-Gobain Glass în topul celor mai mari investitori greenfield din România, fiind cea de-a treia componentă majoră a operațiunilor de producție din cadrul fabricii de la Călărași”, a declarat Jerome Lionet, Directorul General al Saint-Gobain Glass România.

DSC_0047

Capacitatea de producţie a noii linii va ajunge la circa 2 milioane de metri pătraţi anual.  Procesul tehnologic care, în termeni simpli, constă în asamblarea a două foi de sticlă prin intermediul unei folii de polivinilbutiral (“PVB”) va fi aplicat sortimentelor de sticlă aflate în mod curent în fabricaţie la Călărăşi, respectiv sticla float clară, sticla pentru izolare termică şi sticla cu control solar.

Beneficiile sticlei laminate

Noile sortimente de sticlă laminată produse în cadrul fabricii de la Călăraşi vor fi comercializate sub brandul Stadip. Acestea reprezintă o inovaţie pe piaţa de sticlă datorită funcţiilor suplimentare pe care le aduc. Astfel, prin tratarea sticlei float sau a celei sputerizate, Saint-Gobain Glass va produce sortimente ce oferă siguranţă şi protecţie ridicată din mai multe puncte de vedere, cea mai importantă fiind cea împotriva accidentelor şi a intrărilor prin efracţie.

“De asemenea, sticla laminată reduce semnificativ, aproape de zero, radiaţia ultravioletă şi oferă protecţie sporită la zgomot. În plus, aceasta poate fi folosită într-o multitudine de aplicaţii decorative”, a încheiat Jerome Lionet.

De exemplu, sticla SGG Planitherm 4S, probabil cea mai răspândită din gama Saint-Gobain Glass, oferă protecţie termică atât vara cât şi iarna, micşorând considerabil costurile de încălzire şi răcire a aerului şi, în acelaşi timp, contribuind la protecţia mediului înconjurător. De altfel, protecția mediului face parte din preocupările Saint-Gobain Glass, singura companie din sectorul sticlei care a dezvoltat LCA-ul (Life Cycle Assessment) și a obținut deja eticheta de „clădire verde”.

DSC_0110

Aproximativ 30% din sticla procesată la Saint-Gobain, provine din sticla reciclată. „Suntem dedicați proceselor sustenabile și încercăm să recuperăm cât mai multă sticlă, pentru a o putea utiliza în construcții. În ultimii 20 ani, eficiența energetică a ferestrelor noastre, a crescut de 6 ori”, declara președintele Saint-Gobain Glass internațional, Houchan Shoeibi.

Despre Saint-Gobain Glass

Saint-Gobain Glass, companie cu o tradiţie de peste 340 de ani în cadrul grupului francez Saint-Gobain, specializat în producţia de materiale de construcţii, este principalul producător de sticlă din Europa şi cel de-al doilea producător la nivel mondial, cu vânzări de peste 1,165 miliarde de euro în 2012.

Compania a intrat pe piaţa din România încă din anul 2005, dar a început producţia de sticlă în anul 2007, odată cu finalizarea fabricii de la Călăraşi. Fabrica din România, unde lucrează aproximativ 540 de oameni, reprezintă unul dintre principalele centre de producţie ale grupului din Europa.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi:
www.saint-gobain.ro
www.saint-gobain-glass.com/ro

Foto: Elena Neacșu

Despre autor
Absolvent al Facultatii de Geografie (UB) - specializarea Stiinta Mediului și al masterului "Evaluarea Integrată a Stării Mediului".
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress