Sheldon – neputința unei țestoase ajunsă în mâna omului

tartaruga_graffiti

A fost găsită într-o zonă de campare în apropiere de Natural Chimney de către voluntarii Wildlife Center of Virginia, după ce aceasta a căzut pradă unor vandalizatori, subspecii de artiști, care au acoperit într-o clipă carapacea țestoasei folosind vopsea și ojă, fără a se gândi vreo clipă că îi pun viața în pericol. Țestoasa face parte din specia Terrapene carolina carolina, specie cu un mare grad de camuflare pentru a se apăra de prădători, în timp ce coloritul carapacei pare a spune acum ‚iată-mă, sunt aici!’ De asemenea, vandalizatorii au botezat micuța țestoasă Sheldon, nume pe care l-au scris pe carapacea acesteia alături de inițialele SKR și BDM, cu ajutorul cărora voluntarii centrului speră să găsească responsabilii. Însă cele mai grave consecințe le va suporta țestoasa, care cel mai probabil nu se va mai putea integra în mediul său natural.

Voluntarii Wildlife Center speră acum să găsească informații exacte despre locul unde a trăit broscuța, dacă a trăit liberă sau pentru cât timp a fost ținută în captivitate, precum și dacă a conviețuit cu alte țestoase pentru a putea fi lăsată în habitatul său, autosusținându-se.

tartaruga_graffiti_2

Originară din Estul Statelor Unite, Terrapene carolina carolina este astăzi o specie pe cale de dispariție.  An de an, mii de astfel de reptile sunt smulse din mediul lor natural pentru a fi vândute. Însă cazul acestei micuțe este dovada faptului că insensibilitatea umană poate deveni  fără limite și că ajunge mult mai departe decat ne putem imagina.

Sursă foto: http://www.greenme.it/informarsi/animali/10645-sheldon-tartaruga-graffiti

Sursă text: http://www.newsleader.com/article/20130612/NEWS01/306120019/Wildlife-center-    searches-turtle-painters

Despre autor
Masterandă la Facultatea de Geografie, Universitatea din București, specializarea Geomorfologie și Cartografie cu elemente de Cadastru și studentă a Facultății de Drept, Universitatea Nicolae Titulescu
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2022 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress