Popote, restaurante din întreprinderi, cantine din şcoli, creşe, spitale, case de odihnă…: bucătăriile de colectivităţi hrănesc multă lume.
Convingeţi responsabilii din cantina dvs. să facă aprovizionarea de la producători bio locali, să servească fructe şi legume de sezon, să reducă porţiile de carne şi de peşte, să le înlocuiască cu regularitate cu mâncăruri pe bază de cereale, leguminoase, ouă, brânzeturi…, să descopere speciile uitate (napii, napul suedez…), să diminueze şi să composteze deşeurile care nu au fost gătite (precum cojile de la legume, fructe şi ouă)…
Acest lucru va necesita puţină adaptare din partea bucătarilor, dar va avea multe efecte pozitive pentru biodiversitate… şi pentru sănătatea dvs.!
Sursă informații: 52 de sfaturi pentru biodiversitate – Comisia Europeană/Direcția Generală pentru Mediu
Surse foto: http://www.kentucky.com/2011/04/26/1718979/farm-to-school-program-brings.html
http://www.ecotrust.org/farmtoschool/
http://johnnyadamic.wordpress.com/2009/06/02/italian-college-cafeterias/
https://www.facebook.com/EcoSchoolsUSA?filter=3
http://www.followmefoodie.com/2011/07/gorilla-food/