Sfatul 26: când călătoresc, gust specialităţile locale!

make_sustain_food-5eatlocalCând consumaţi alimente produse local, ajutaţi ţăranii care cultivă sau cresc specii indigene şi limitaţi poluarea datorată transportului: acest lucru este bun pentru economia locală şi pentru biodiversitate!487358_10151357883443964_1639528147_n

6062c79705e0a46f778e15a044effdebDar refuzaţi felurile de mâncare din specii pe cale de dispariţie (biftec de broască ţestoasă, sushi din ton roşu, castraveţi de mare, carne de vânat) sau a căror producţie are un impact negativ asupra biodiversităţii locale (pescuit sau vânătoare fără a se respecta dimensiunile minime sau cotele, cultura având nevoie de defrişarea unei zonei importante…).1044216_623665350977025_1911831564_n

poaching1Nu mai acceptaţi remediile tradiţionale şi produsele cosmetice pe bază de corn de rinocer, din colţ de elefant, din os şi organe de tigru, de mosc de cerb cu colţi….

Pentru a vizualiza lista cu specii pe cale de dispariţie, vizitaţi: www.cites.org; www.iucnredlist.org.

Sursa informații: 52 de sfaturi pentru biodiversitate – Comisia Europeană/Direcția Generală pentru Mediu

Surse foto: https://www.facebook.com/pages/Eat-Local-Food-LLC/169994258963?hc_location=timeline

https://thriftyandgreen.com/content/sustainable-food-5-reasons-eat-local

https://www.facebook.com/pages/Angels-for-Animals/541834265831634

http://www.behance.net/gallery/STOP-RHINO-POACHING/7498633

Sursa videohttp://www.youtube.com/watch?v=SlzrD9eWFZE

Despre autor
Conferențiar Dr. la Facultatea de Geografie - Universitatea din Bucuresti
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2017 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress