Gradina Botanica din Bucuresti isi asteapta vizitatorii dupa Curatenia de Primavara

P1030269În zilele de 23, 24 martie și 13,14 aprilie 2013 a avut loc Curățenia de Primăvară în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București. Evenimentul, organizat anual de Asociația Team Work, a reunit un număr de aproximativ 250 de voluntari care, pe parcursul celor patru zile, au curățat patru dintre zonele cu vegetație deosebit de bogată din grădina botanică: Grădina Copiilor, Grădina Bunicii, Liziera „Cotroceni” și Grădina Italiană. Activitățile au vizat pregătirea spațiului atât pentru sezonul de primăvară, cât și pentru vara anului 2013, presupunând următoarele activități: tăierea lăstărișului, greblarea frunzelor moarte, strângerea ambalajelor.

Proiectul este derulat de Asociația Team Work din 2006, bucurându-se de participarea unui număr de peste 3000 de voluntari entuziaşti. „Curăţenia de Primăvară” face parte dintr-un proiect mai amplu, „Grădina Botanică – Grădina Oraşului Meu”, alături de „Grădina Copilului şi a Părintelui”, „Curăţenia de Toamnă”, „Grădina Bunicii” (premiul „Spații Verzi MOL 2011” pentru proiectul cu cele mai spectaculoase rezultate din programul „Spații verzi Urbane 2011”) și „Grădina Copiilor”(proiect finanțat prin programul „Spații verzi Urbane 2012”). De asemenea, în anul 2012, Asociația Team Work a câștigat Premiul I la Gala Societății Civile, Secțiunea Protecția Mediului, pentru Curățenia de Toamna 2011. În perioada 2006-2010 proiectul a fost implementat și în grădinile botanice din Craiova și Cluj-Napoca. Proiectul îşi propune să aducă grădina botanică mai aproape de comunitate prin implicarea sa în activităţi care să creeze sau să consolideze  legătura dintre acestea, dezvăluind beneficiile pe care un spaţiu verde, dublat de latura educativă, le poate aduce dezvoltării personale şi comunitare.

curatenieConform site-ului, Grădina Botanică oferă o serie de activităţi educaţionale legate de botanică, horticultura şi ştiinţele naturii pentru grădiniţe, ciclul primar şi gimnazial dar şi pentru publicul larg. De-a lungul anului şi în diverse locaţii din grădina, se desfăşoară expoziţii tematice şi evenimente speciale. Grupurile de copii pot participa la activităţi de educaţie ecologică cuprinse în programul educaţional Școala Naturii, care sunt special concepute pentru diverse grupe de vârstă.

Însă activităţile sunt practic permanente şi se adresează tuturor persoanelor, indiferent de vârsta sau de domeniu, pornind de la expoziţii de flori, fructe şi seminţe, până la organizarea curăţeniei de toamna şi de primăvară în Grădină, în parteneriat cu TeamWork.

Mai multe detalii despre ce este şi cum funcţionează Grădina Botanică din Bucureşti, găsiţi aici.

Pentru moment, profitaţi de o relaxare departe de poluarea şi căldura urbana şi vizitaţi grădina botanică, fie cea din Bucureşti, fie una dintre celelalte grădini care fac parte din Asociaţia Grădinilor Botanice din România, în Craiova, Cluj-Napoca, Galaţi, Iaşi, Jibou, Arad, Targu-Mures sau Tulcea.

Mai multe detalii despre Gradina Botanică din București, intr-un mai vechi articol Greenly. gradina-botanica

Surse info: comunicat de presă al Asociației Team Work, http://greenly.ro/biodiversitate/verde-central-si-racoros-gradina-botanica-din-bucuresti/

Surse foto: http://blogunteer.ro/wp-content/uploads/2010/10/P1030269.jpg, http://www.goingout.ro/wp-content/uploads/2010/07/gradina-botanica.jpg, http://chestiuniserioase.files.wordpress.com/2012/03/curatenie.jpg

Despre autor
Doctor in Geografie si amenajare teritoriala al Universitatii din Lille, pasionata de natura si de calatorii.
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress