Două evenimente de mediu și responsabilitate socială

Astăzi dorim să vă informăm despre două evenimente importante de mediu și responsabilitate socială.

I. Primul eveniment demn de atenţie este Conferinţa naţională ”Natura 2000 – opțiunea verde pentru bunăstarea României”.

Mai exact, despre ce este vorba? Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă, în parteneriat cu Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, demarează începând cu luna mai 2013 seria de evenimente de conștientizare a publicului privind importanța conservării biodiversității din cadrul campaniei naționale  InfoNatura2000.

Evenimentele debutează pe 21 mai 2013 prin Conferința națională ”Natura 2000 – opțiunea verde pentru bunăstarea României”, organizată la Palatul Parlamentului din București. Programul evenimentului cuprinde alocuțiunea Ministrului Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, mesaje video din partea Comisarului european pe probleme de Mediu, Janez Janez Potočnik și a Comisarului european responsabil pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș, prezentări susținute de Pia Bucella – Director, DG Mediu, Comisia Europeană, Ivan Patzaichin – Triunghiul Mila 23 – Crișan – Caraorman, un model pentru Delta Dunării, prezentarea Strategiei Naționale și a Planului de Acțiune pentru Conservarea Biodiversității 2013-2020 precum și proiecția unui spot-video de prezentare a serialului documentar ”Natura 2000 în România”. La conferință vor participa membri ai Parlamentului, reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, Guvernului României, Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Gărzii Naționale de Mediu, Administrației Fondului pentru Mediu și Administrației Naționale Apele Române.

Între 28 mai – 27 iunie  2013 vor fi organizate 8 seminare de conștientizare pentru fiecare regiune de dezvoltare, după cum urmează: Timișoara (28 mai), Craiova (30 mai), Iași (5 iunie), Cluj-Napoca (11 iunie), Brașov (13 iunie), Galați (19 iunie) și București (27 iunie). La evenimentele regionale vor participa reprezentanți ai Agențiilor de Protecție a Mediului, Comisariatelor teritoriale ale Gărzii de Mediu, Consiliilor Județene, Agențiilor de Dezvoltare Regională, Direcțiilor Silvice, Direcțiilor Agricole, Apele Române – direcțiile teritoriale, Camerelor de comerț, Institutelor de cercetare și ale Universităților, ONG-urilor, custozi/administratori și reprezentanți ai mass-media locale.

Participanții vor primi trei volume realizate în premieră: Albumul Natura 2000 în România, Catalogul siturilor Natura 2000 în România și Agenda Natura 2000 în România 2013-2014.

Proiectul cu titlul “Campanie naţională de conştientizare privind importanța conservării Biodiversităţii prin Rețeaua Natura 2000 în România” este co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul Operaţional Sectorial Mediu – Axa prioritară 4 „Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protecţia Naturii”. Durata proiectului este de 36 de luni, între 14 decembrie 2010 – 31 decembrie 2013.

Pentru mai multe informații, o puteţi contacta pe doamna Roxana Mazilu, Ofițer Relații Publice – Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă, mail: roxana.mazilu@cndd.ro, web: http://infonatura2000.cndd.ro

De asemenea, puteţi accesa următoarele link-uri:

“Campanie naţională de conştientizare privind importanţa conservării biodiversităţii prin reţeaua Natura 2000 în România”

Web: http://infonatura2000.cndd.ro

Facebook: http://www.facebook.com/InfoNatura2000

Youtube: http://www.youtube.com/infonatura2000

Basic RGB

II. Al doilea eveniment se adresează în special clujenilor, dar şi celor cu mobilitate mare, din alte oraşe (Atenţie! Fiţi eco-mobili!)

Astfel, în spiritul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, vineri, 17 Mai, Societal vă dă întâlnire la Cluj, de la ora 16, la sediul CVCN,  la Seminarul “Voluntariatul si Responsabilitatea Sociala”.

Ce reprezintă Responsabilitatea Socială la nivel unei organizaţii?

Ce beneficii îmi poate aduce o strategie de responsabilizare în lucrul cu voluntarii?

Ce instrumente pot folosi? Cum mă poate sprijini echipa REPER21?

Sunt câteva dintre întrebările la care organizatorii vor răspunde în cadrul întâlnirii de vineri.

Prin proiectul Societal, peste 30 de ONG-uri din întreaga ţară, aplică principii de responsabilizare în evenimentele şi proiectele pe care le organizează. Echitatea Socială, Echilibrul Mediului, Eficacitatea Economică şi Buna Guvernanţă sunt valorile ce guvernează parteneriatele Societal. Sunteţi invitaţi vineri pentru a afla mai multe despre experienţele Societale.

Cum puteţi să vă ÎNSCRIEŢI?

Pentru o bună organizare, trimiteţi un scurt e-mail de înscriere la adresa: diana.calin@reper21.org.

Fiţi eco-mobili şi alegeţi transportul in comun! Împărţiţi maşina cu prietenii sau, şi mai bine, faceţi o plimbare până la Centrul de Voluntariat Cluj Napoca, de pe str.Virgil Fulicea, nr.1, ap.1.

Durata seminarului? De sunteţi cu chef de discuţii şi întrebări, veţi avea la dispoziţie 2 ore, intervalul 16.00-18.00.

ORGANIZATOR este Asociaţia REPER21, în cadrul proiectului Societal, iar SUSŢINĂTOR – Centrul de Voluntariat Cluj Napoca.

Surse informații:

Comunicat de presă primit de la doamna Roxana Mazilu, Ofițer Relații Publice – Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă

Comunicat de presă şi fotografie primite de la doamna Diana Ioana Calin, Expert Responsabilitate Sociala, Asociația REPER21

Despre autor
Conferențiar Dr. la Facultatea de Geografie - Universitatea din Bucuresti
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress