Crosul Pădurii, eveniment caritabil pentru creşterea Pădurii Copiilor

Crosul Pădurii este un eveniment sportiv de strângere de fonduri, cu tradiţie pentru programul “Adoptă un copac!”, organizat de ViitorPlus – asociaţia pentru dezvoltare durabilă. Cu fondurile obţinute, se va continua activitatea de plantare a câte unui puiet pentru fiecare nou-născut din România.

Asociaţia ViitorPlus şi partenerii săi organizează cea de-a IV-a ediţie a Crosului Pădurii, în dimineaţa zilei de 4 noiembrie 2012, în Parcul Tineretului, la care sunt aşteptaţi să participe peste 600 de alergători. Cunoscut în anii anteriori şi ca antrenament al Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon, anul acesta Crosul Pădurii vine la aproape o luna după, timp în care alergătorii şi-au refăcut forţele pentru o noua rundă de sport în slujba unei cauze nobile.

Participanţii la Crosul de duminica aceasta vor alerga pentru Pădurea Copiilor. Pădurea Copiilor este o campanie a programului ”Adoptă un copac!”, prin care se doreşte plantarea câte unui puiet pentru fiecare nou-născut din România. În primăvara acestui an, au fost plantaţi primii 5.000 de puieţi ai campaniei, iar în toamna aceasta urmează a fi plantaţi încă 10.000 de puieţi, în comuna Poroschia din judeţul Teleorman. Până în prezent, în cadrul programului “Adoptă un copac!” s-au plantat peste 180.000 de puieţi în 5 locaţii: în comunele Vâlcelele şi Dragoş Vodă din judeţul Călăraşi; Bragadiru din judeţul Ilfov; Drăgăneşti -Vlaşca şi Poroschia, judeţul Teleorman – unele din cele mai slab împădurite judeţe din ţară.

Crosul Pădurii va cuprinde 3 probe, la care se pot înscrie susţinătorii Pădurii Copiilor: Cursa Lungă de 10 km, Cursa Populară de 3 km şi Cursa Copiilor de 1 km. Evenimentul va cuprinde şi Marşul Bebeluşilor, organizat împreuna cu cei de la Active Baby. Părinţii cu copii de până la 1 an sunt invitaţi să participe la acest marş, pentru a arăta că trebuie să ne creştem pădurile aşa cum ne creştem şi copiii, dacă vrem ca aceştia să respire aer curat şi să crească într-un mediu înconjurător sănătos.

Crosul Pădurii este organizat de ViitorPlus – asociaţia pentru dezvoltare durabilă, Asociaţia Bucharest Running Club şi Ro Club Maraton. Partenerii evenimentului sunt: Metro Cash&Carry, Nutrilite, BodyExprim, Rentrop&Straton, Adidas Body Care, ApaNova Bucureşti, Eventix, Mediadocs Junior, Qual media.

Parteneri media: alerg.ro, copilul.ro, insport.ro, liberinmiscare.ro, romaniapozitiva.ro, sustinem.info, 4run.ro, inparc.ro, qbebe.ro.

***

Câteva cuvinte despre ViitorPlus – asociaţia pentru dezvoltare durabilă…deşi credem că nu mai are nevoie de prezentare, fiind foarte bine cunoscută!

ViitorPlus este o organizaţie nonprofit, care derulează din 2006 proiecte de împădurire, reciclare, educaţie şi conştientizare, producţie de confecţii textile naturale, construcţie de colectoare solare şi dotare a unor obiective sociale cu sisteme de încălzire a apei menajare, ce utilizează energia soarelui, proiecte ce contribuie la soluţionarea unor probleme sociale şi de mediu în diferite judeţe ale ţării, precum Constanţa, Călăraşi, Prahova, Ilfov, Sălaj şi Teleorman, sau în Bucureşti.

Printre cele mai cunoscute proiecte ale organizaţiei, care au primit premii în cadrul mai multor ediţii ale “Galei Societăţii Civile”, sunt “Adoptă un copac!”, “Atelierul de pânză”, “Recicleta” şi “Valea Teleajenului Ecomunitatea ta!”.

Pentru mai multe informaţii despre Crosul Pădurii, accesaţi www.crosulpadurii.ro sau pagina de Facebook. De asemenea, o puteţi contacta pe Lia BOLTE, Manager eveniment, pe e-mail lia.bolte@viitorplus.ro sau telefonic 0736.889.532.

Surse foto şi informaţii:

Comunicat de presă primit de la dna Gabriela Ticu, Responsabil Marketing şi Comunicare, ViitorPlus 

Despre autor
Conferențiar Dr. la Facultatea de Geografie - Universitatea din Bucuresti
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress