Ioana-Alexandra Dumitrescu este studentă în anul al III-lea, specializarea Meteorologie-Hidrologie, Facultatea de Geografie, Universitatea din București. Este acea studentă care impresionează profesorul la fiecare seminar, atunci când îşi prezintă proiectele. Studenta nelipsită de la cursuri, preocupată să înveţe cât mai mult la fiecare disciplină, din dorinţa de cunoaştere şi nu pentru note…Ioana este afectată (ca noi toţi, cei care trăim în capitală) de poluarea aerului din Bucureşti. Şi deşi azi este Ziua Naţională a României, îi voi prezenta articolul, care trage un semnal de alarmă: „Aşa, nu! Bucureşti, România”. Haideți să-i apreciem articolul prin…like-uri!
Așa nu! București, România
În ziua de astăzi se vorbește din ce în ce mai mult despre poluarea aerului, în special în Municipiul București. Aceasta este cauzată de creșterea economică și demografică, ceea ce duce la creșterea cererii de produse.
Astfel, industria este obligată să producă din ce în ce mai mult, având la dispoziție aparate uzate, vechi de zeci de ani, care nu conțin filtre ce ar diminua poluarea aerului. De asemenea, se cumpără din ce în ce mai multe mașini, acestea poluând aerul prin evacuarea noxelor, făcându-l de cele mai multe ori irespirabil. Cea mai poluată zonă din Capitală, din cauza traficului rutier, este Cercul Militar.
O altă sursă importantă de poluare o reprezintă segmentul construcțiilor, care răspândește în atmosferă particule în suspensie ce afectează căile respiratorii. Și nu în ultimul rând, din cauza faptului că populația este în număr mare, acest lucru duce la o cantitate semnificativă de deșeuri.
Toate aceste surse de poluare au efecte negative asupra sănătății oamenilor, provocând chiar boli grave. Expunerea pe termen lung a populației la acești poluanți duce la cronicizarea bolilor, cum ar fi astmul, bronșita și rinita alergică.
Pentru a vă face o idee despre sursele de poluare ale aerului în Municipiul București, am prezentat în acest articol câteva fotografii.
Articol realizat de Ioana-Alexandra Dumitrescu, studentă în anul al III-lea, specializarea Meteorologie-Hidrologie, Facultatea de Geografie, Universitatea din București.