Happy World Meteorological Day! La mulţi ani şi în 2013, dragi meteorologi!

Ca şi anul trecut, nu puteam să las această zi să treacă fără să urez un sincer „La mulţi ani!” meteorologilor de pretutindeni!

rron1522lLa mulţi ani, dragii mei părinţi! Deşi sunteţi pensionari, meteorologia v-a rămas „în sânge”!…Vă mulţumesc pentru prognozele zilnice şi sfaturile matinale legate de o ţinută adecvată…din punct de vedere meteorologic! Nu ştiu cum mi-aş începe fiecare zi fără aceste cuvinte pline de grijă şi iubire!

…În fiecare an, pe 23 martie, Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM), cei 191 de membri ai săi, precum şi comunitatea de meteorologi din întreaga lume, sărbătoresc Ziua Mondială a Meteorologiei! În această zi, în anul 1950, a intrat în vigoare convenţia prin care s-a constituit OMM. Din anul 1951, OMM devine agenţie specializată a ONU.

Tema din acest an, aleasă pentru celebrarea Zilei Meteorologiei, este “Watching the weather to protect life and property“…cu alte cuvinte, meteorologia se află în slujba vieţii şi proprietăţii!

Mai multe informaţii despre OMM şi tema sărbătorii din 2013 aflaţi aici.

Vă invit, de asemenea, să ascultaţi mesajul Secretarului General al OMM, Michel Jarraud, rostit cu ocazia Zilei Mondiale a Meteorologiei 2013.

hman45l

Acum un an, am început o serie de articole despre meteorologie. Ele pot fi recitite aici:

http://greenly.ro/aer/meteorologie-cu-pasiune-si-afectiune/

http://greenly.ro/aer/meteorologie-si-aviatie-cu-pasiune-afectiune-sistiinta-i/

http://greenly.ro/aer/meteorologie-si-aviatie-cu-pasiune-afectiune-sistiinta-ii/

Îmi doresc să continui această serie de postări, deşi timpul se dovedește „zgârcit” cu mine. Greenly este o revistă din ce în ce mai citită şi populară în România (şi nu numai!) iar munca echipei este din ce în ce mai solicitantă! Continuăm, însă, cu toată energia pe care o avem!

Peste exact o lună, voi fi în Turcia, unde voi prezenta revista Greenly la Global Conference on Environmental Studies, în faţa specialiştilor din lumea întreagă! Emoţiile sunt uriaşe, dar şi bucuria la fel! Voi reveni cu detalii la momentul potrivit.

Să ne bucurăm în această zi frumoasă şi însorită de sărbătoarea meteorologilor şi să le urăm viaţă lungă şi sănătoasă, cu prognoze reuşite! Nu, nu sunt ironică, ştiu ce dificil este să elaborezi o prognoză meteorologică…Aşadar…Cu vremea, înainte, dragi meteorologi!

Surse foto: http://www.cartoonstock.com/directory/c/cloud_watching.asp

http://www.cartoonstock.com/directory/c/cloud_spotting.asp

Despre autor
Conferențiar Dr. la Facultatea de Geografie - Universitatea din Bucuresti
Scrie aici comentariul tau

Te rugam sa-ti introduci numele!

Necesar!

Te rugam sa introduci o adresa de email valida!

Necesar!

Te rugam sa scrii mesajul!

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress